Најновије

Никодијевић: Кључ буџета наставак развојног циклуса и одговорна социјална политика Београд

Буџет Града Београда за 2018. годину, о коме ће се расправљати на седници градског парламента у четвртак, износи 102,7 милијарди динара и планиран је на реалним основама, изјавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

– Оно што је кључ тог буџета јесте на једној страни наставак инвестиционог циклуса, а на другој страни социјална политика која остаје нетакнута у односу на претходне године. Сваки човек који је имао било коју врсту социјалне заштите од Града Београда имаће је и у 2018. години – рекао је Никодијевић, додавши да је у последње три године обим социјалних давања повећан у одређеним категоријама, као и да ће се са тим трендом наставити и у следећој години.

Он је, међутим, нагласио да Град Београд наставља и са инвестиционом циклусом, опремањем земљишта, изградњом комуналне инфраструктуре, стварањем услова за привлачење инвестиција и отварањем нових радних места.

– Осавремењујемо наша јавна предузећа, према плановима и програмима пословања њихова улагања у 2018. години су огромна, а предуслов за то била је њихова финансијска консолидација. Данас можемо да кажемо да, осим ГСП-а, сва остала предузећа послују позитивно и захваљујући томе имају довољно средстава и за инвестиције, а то значи бољи квалитет живота грађана. Настављамо да градимо водоводну и канализациону мрежу која нашем граду заиста недостаје, а по нашем плану цео Београд до 2020. године мора да буде премрежен и водоводном и канализационом мрежом – рекао је Никодијевић.

Он је додао да град наставља да ради велике пројекте, потписани су уговори за изградњу фабрике за прераду отпада, фабрике за прераду отпадних вода у Великом Селу, топлодалековода од Термоелектране „Обреновац” до Новог Београда, те да Београд у наредној години очекују велике инвестиције.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.