Најновије

Интервју Иване Петровић, чланице Председништва ФОЖ за “Ало”: Форум жена

– Политиком сам почела да се бавим пре 11 година. Најпре сам се бавила новинарством, радила на РТС-у. Шест месеци су трајали преговори да пређем у СПС, а у то време СПС није био популаран и са ове позиције гледано мислим да је то била јако храбра одлука.

Како је ваша породица реаговала када сте рекли да идете у СПС?

– Јавила сам им када сам већ била прешла. Нису се претерано бунили, јер просто и моја мама и сви пријатељи су као и ја некако црвени одмалена. Имала сам фазе, да када сам била на терену, зовем маму и кажем јој да на терену умирем од глади и да сам уморна па је ту она мајчински реаговала и говорила “јао шта ће ти та политика”.

Колико имате времена за пријатеље и породицу?

– Некада немам времена, па пријатељице не видим по две недеље, али оне знају да ме ухвате ујутру око 9 или пола 10 када излазим из куће, да попијемо јутрању кафу.

Како ваши најближи реагују на медијске натписе који често нису били пријатни?

– Не често, него углавном су наслови о мени били јако лоши и ружни. У почетку је било језиво да глеадју тако нешто, нарочито што су наслови били и претећи у смислу да сам функционисала ван закона. То је велики стрес, моја породица не живи у Београду па је било нелагодних ситуација када су новинари проваљивали у двориште породичне куће и када је моја мама, која има проблеме са срцем, јако лоше раговала на стрес. Тада је завршила у болници.

Смета ли вам када вас зову “Дачићева цица”?

– Мислим да свакој девојци или жени у партији или на послу смета када је својатају уз шефа, лидера или надређеног. Жене не треба да буду ничије цице, миљенице, луткице, него названа својим именом и оним што она јесте и што је кроз каријеру изградила. Углавном нас мушкарци тако називају, јер је ваљда њима лакше да смо лепе, а не паметне.

Важите за једну од најлепших дама на политичкој сцени, колико вам је то помогло, аколико одмогло?

– Наравно да ми импонује, али просто имам став у вези физичког изгледа. Свака жена је лепа на свој начин. Лепота се наслеђује од оца или мајке и на то не може да се утиче, али урадите нешто на унутрашњој лепоти, образовању, каријери, и када радите на томе, а дата вам је и природана лепота, ви сте потпуна и испуњена жена.

На кога личите?

– Имала сам срећу да су ми родитељи јако лепи. Оца сам изгубила када је имао 29 година, имам његове фотографије и видим да мало личим на њега, мало на маму.

Колико сте имали година када сте остали без оца?

– Била сам беба од шест месеци. Имала сам срећу да имам мајку која важи за жену змаја, тако да мени никада ништа није недостајало. И брат и ја смо имали све кроз живот, одлазили смо по два три пута на море и на зимовања, мењали аутомобиле.

Какав је ваш однос са мајком, да ли се сада трудите да јој надоместите све што је она радила за вас?

– Моја мама се сада понаша као ја када сам била мала, има хирове када би дошла код мене, да ли ћу је водити на маникир или у тржни центар. Када долази овде код лекара, трудим се да јој пријуштим разоноду, шетње, позориште. Обећала сам јој и да ћу је водити на концерт Маринка Роквића.

Колико водите рачуна о физичком изгледу? Да ли тренирате?

– Захвалана сам генетици, не волим да тренирам. Не само да ми тренинг одузима време, него ми је сваки путим ризик да ћу имати позив на неки састанак на који би морала да идем са везаном, знојавом и мокром косом. Покушавала сам више пута да тренирам и брзо и лако одустајала.

Да ли идете на третмане лица и шта мислите о естетској хирургији?

– Одржавам своју кожу и нисам против естетске хирургије. Ако ће жена бити задовољнија ако уклони две-три боре, ја сам за то. Против сам претеривања у било чему па и у томе.

Како описујете свој стил одевања?

– Мислим да је довољно то што умем да проценим сваку прилику, догађај и да у складу са тим прилагодим своју гардеробу.

На шта трошите највише пара?

– Кренем да купим кошуљу, а купим ципеле. Не могу да одолим обући, просто морам да купим ципеле, чизме, сандале…

Били сте специфично одевени када сте славили рођендан, шта вам је било инпирација?

– Било је у стил Мулена Ружа, а таква је била и торта. Идеју сам добила када сам купила ципеле, које су биле необичне. Разговарал сам са пријатељицеом која се бави дизајном и размишљале смо која би хаљина ишла уз њих и тако смо надограђивале тај стајлинг. Нашле смо муштиклу, мрежицу, трајало је недељу дана док смо прибавиле све пратеће реквизите.

На рођендану су били сви министри из табора СПС-а?

– Увек су, само је то сада први пут медијски испраћено. Сваке године су моје партијске колеге, али и коалициони партнери присутни на мом рођендану.

Сећате ли се од кога сте добили најоригиналнији поклон?

– Мала Сара, ћерка моје пријатељице, је дошла ујутру са својом мамом код мене, пробудила ме. Донела ми је велики букет са медама на коме је писало: „Волимо те“.

Са ким се из СПС-а приватно дружите?

– Са колегиницама из главног одбора, имам их једно пет или шест и увек су ту за ћакулање уз кафу, рођендане, славе и летовања. Најближа ми је колегиница из информативне службе, моја Зорана која има 68 година, њу највише волим.

Како протичу дружења са Зораном?

– Уз кафицу, упаљен је компјутер, радимо кориговање тексте, постављамо фотографије и разговарамо о послу. Када се заврши радно време, одвезем је кући или свратимо нешто да поједемо. Биле смо баш пре неки дан на пијаци на Новом Београду. Требало је да купим спанаћ, никад га нисам спремала па ми је објашњавала како да га припремим.

Да ли од Зоране добијате савете?

– Апсолутно, као мајка ме саветује. Зорана каже да сам ја њена ћерка коју нема, пошто има два сина и мислим да једва чека да се удам. Увек се шалимо на ту тему.

Да ли се мушкарци плаше да вам приђу?

– Мушкарци се боје јаких жена, а највише се боје мог става и то их плаши да буду опуштенији него што би били. Мени то јако прија, јер је то нека природна селекција. Мушкарац који је самоуверен наћи ће начин и умеће да приђе и да се обрати на прави начин.

Како освајате мушкарце?

– Немам проблем да освојим мушкарце, имам проблем да они освоји мене.

Знате ли да кувате?

– Волим викендом за себе и свог драгог да нешто припремим на брзину. Уживамо у томе, а онда следи расправа ко пере судове и расклања са стола.

Да ли вам драги понекад скува кафу?

– Научио је моје мере за нескафу и радо ми је прави.

Медији су писали да сте се верили, да ли је то истина?

– Оставићу вас у незнању, а обавестићу када се то буде реализовало.

Сећате ли се свог првог пољупца?

– Мислим да је то било у седми или осмом разреду основне школе.

Плашите ли се старости?

– Не плашим се старости, јер морате знати ко је главни рецепт, а то је да вољена жена никада не стари.

Прошле године се догодио инцидент са вашом тадашњом колегиницом из табора СПС-а Дијаном Вукомановић, да ли сте толико опасни?

– То јесте био медијски скандал, физички сукоб није био. То је било класична расправа, не бих се враћала на то. Дијана је један небитан лик што је и сама показала и драго ми је што имам инстинкт да нањушим лоше људе и издајице.

Извор, фото: Ало новине

Категорије: Форум жена