Најновије

Антић и Никодијевић: Београђани данас показују хуманост и солидарност Београд

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић посетио је у друштву министра рударства и енергетике Александра манифестацију „Улица отвореног срца“ у Пожешкој улици на Чукарици.

Никодијевић је присутним суграђанима у Пожешкој улици пожелео срећну Нову Годину и поручио да је „Улица отвореног срца“ сигурно једна од најлепших манифестација које имамо у граду Београду, али и подсетио да траје већ 30 година.

– Сваке године све више грађана се прикључује овој манифестацији, што је веома важно јер данас би требало да покажемо хуманост и солидарност са људима који синоћ нису славили као већина суграђана. Драго ми је што су људи прихватили ову манифестацију која је постала један од симбола нашег града – рекао је председник градске Скупштине.

Он је изразио мишљење да је после дочека Нове Године најлепше бити на некој од локација у Београду где се одражава манифестација „Улица отвореног срца“.

–  Све ово је кренуло од једне улице, а данас се одржава на седам општина. Верујем да ћемо у будућности говорити о још већој манифестацији и драго ми је да после прославе видимо оволико насмејаних људи, срећне деце и много забаве. Верујем да ће тако остати и у години пред нама – додао је Никодијевић.

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић је истакао да је ова манифестација већ деценијама један од најлепших симбола нашег града.

–  Тај симбол чинимо ми, Београђани, заједно са свим нашим гостима, када пружених руку и отвореног срца показујемо читавом свету да је наш град хуман и солидаран. Наше традиционално сусретање на улицама Београда 1. јануара је јединствен догађај, којем  нема равног у свету.  Београд је данас главни град љубави и добре енергије, Србије и Балкана, а то је зато што имамо Београђанке и Београђане, зато што имамо једни друге – поручио је Антић.

Извор и фото: Беоинфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.