Најновије

Aнтић и Никодијевић обишли Клуб за старије на Новом Београду Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић обишао је, у друштву министра за рударство и енергетику Александра Антића, Дневни центар и клуб за старије „Др Михаило Ступар“ на Новом Београду.

Никодијевић је том приликом поручио да генерацији најстаријих суграђана дугујемо велику захвалност јер су изградили ову земљу и поднели највећи терет економских реформи које су током последњих година спровођене у нашој земљи.

– Одушевљен сам количином енергије и ентузијазма које показују наши најстарији суграђани. Kада човек види ту енергију и осмехе може само да се наљути на млађе генерације код којих то није приметно. Након свега што су наши сениори урадили за земљу у којој живимо, друштво жели да се одужи пре свега адекватном бригом, пажњом и љубављу. Желимо да обезбедимо најбоље могуће услове како бисте ваше најлепше животно доба провели у радости и на квалитетан начин – рекао је Никодијевић.

Председник градске Скупштине је подсетио да у Београду постоји 27 клубова за старе, што према његовим речима није довољно.

– Због тога ћемо наставити да радимо на томе да их буде што више. Осим тога, радимо и на томе да клубови за старе буду обогаћени што већим бројем садржаја. Желимо да имамо отворену комуникацију, да нам кажете које су ваше потребе како бисмо почели да решавамо сва евентуално спорна питања. Град Београд даје све од себе да изађе у сусрет што већем броју ваших жеља, али и у адекватном року – истакао је Никодијевић.

Он је присутнима захвалио у име млађих генерација, којима су, како је рекао, ваше жртве биле од велике помоћи.

– Сада су се стекли услови да се вам буде враћен бар део онога што сте дали овој држави којој сте посветили живот. Обећавам да ћемо наставити да се боримо да не изгубите ниједну стечену бенефицију, али и да ћемо дати све од себе да их буде што више – поручио је Никодијевић.

Министар Антић је изразио велико задовољство због лепог дочека од стране корисника у Клубу за старије на Новом Београду.

– Ови дивни људи заслужују огромно пштовање и бригу од стране читавог друштва. Према људима у трећем добу имамо обавезу да обезбедимо све оно што је неопходно како би достојанствено провели своју старост. На тај начин ћемо само покушати да се реванширамо за све оно што су они урадили за нас. То су људи који су изградили наше друштво и поднели највећи терет реформи. Поносан сам на чињеницу да смо за 85 одсто пензионера обезбедили веће пензије него пре реформи. Желим да похвалим активности Града Београда које представљају подршку најстаријим суграђанима. Ту мислим на бесплатан јавни превоз, постојање клубова за старије, али и пројекат сениор-картице коју у престоници користи више од 175.000 људи – рекао је Антић.

Извор: Беоинфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.