Најновије

Никодијевић и Антић поделили пакетиће деци из Прихватилишта Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић са министром рударства и енергетике Александром Антићем присуствовао је, заједно са малишанима из Прихватилишта за децу извођењу представе у организацији ЈП „Ада Циганлија“.

Никодијевић је истакао да се град труди да, нарочито у време божићних и новогодишњих празника, деци из Прихватилишта пренесе део слављеничке атмосфере и тако колико-толико олакша тренутну ситуацију.

Никодијевић је подсетио на манифестацију „Београдска зима“, која се одржава на више локација у граду и у оквиру које је постављено клизалиште на Ади Циганлији.

– Овде је организована представа за децу, једно заиста лепо дружење, а наравно поделили смо и новогодишње пакетиће. Ова деца захтевају пажњу током 24 сата дневно, уз много љубави, што је велики изазов за људе који раде у Прихватилишту. Капацитет простора у којем се тренутно налази прихватилиште је до 20 деце, тренутно их има 24, а у хладним данима тај број иде и до 30. Због тога је град одлучио да изгради нови објекат Прихватилишта, који ће се налазити на Звездари са капацитетом од 68 места – рекао је Никодијевић.

 

Деца из Прихватилишта су након представе добила и новогодишње пакетиће, које су им уручили председник градске Скупштине и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Министар Антић је апострофирао велики значај свеукупне ресоцијализације деце из Прихватилишта.

 

– То је свакако основни разлог што смо дошли са њима на Аду Циганлију, јер ће они овде имати прилику да се друже са другом децом. Важно је да ови малишани не буду изоловани, већ у сталном контакту са другом децом како би се што брже и безболније припремили за повратак у своје или хранитељске породице. Београд посвећује велику пажњу деци и то је део јединствене политике града и државе. Посебан акценат је на породици, као и на томе да се деца склоне са улице – рекао је Антић и изразио велику захвалност људима који раде у Прихватилишту, јер су, како је рекао, томе посветили читав живот.
Догађају је присуствовао вршилац дужности директора ЈП „Ада Циганлија“ Роберт Ђукић и руководилац Прихватилишта за децу Данијела Стајковић.

Извор, фото: Беоинфо

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.