Најновије

Aнтић и Никодијевић посетили породилиште КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ Београд

Председник градске Скупштине Никола Никодијевић обишао је у друштву министра рударства и енергетике Александра Антића породилиште КБЦ „др Драгиша Мишовић“.

Антић и Никодијевић су уручили поклоне запосленима у овој установи, честитали им Божић и захвалили им јер данашњи дан проводе на радном месту.

Антић и Никодијевић су обишли и мајке које су се данас породиле и уручили поклоне, истакавши том приликом значај демографске политике.

– Увек је лепо на овако велики празник обићи људе који су на радним местима. Ту смо да им пожелимо срећан Божић, а наравно и да честитамо мајкама и на кратко поделимо радост са њима. Посебну захвалност дугујемо свим здравственим радницима у Београду који данас нису код куће са породицама него на радним местима. Данас су у овом породилишту рођене четири бебе и то све четири девојчице – рекао је Никодијевић.

Он је апострофирао важност нових мера које је Град увео као подршку демографској политици, рекавши да је од 1. јануара уведена додатна новчана помоћ.

– Свака жена која се породи Београду још од јула месеца прошле године има право на 10.000 динара од града и то је по први пут да све Београђанке имају право на помоћ града. Од 1. јануара је уведена и додатна помоћ од 10.000 динара женама које роде прво дете. Документација је иста као и за остале врсте помоћи, довољно је доћи само са личном картом у Секретаријат за социјалну заштиту. Сва права раније стечена остају, па тако жене које су социјално угрожене имају право на још 25.000 динара, тако да жена може добити укупно 45.000 динара од Града, плус помоћ Републике – истакао је Никодијевић.

Министар Антић је захвалио граду Београду, Секретаријату за здравство и Клиничко-болничком центру „Драгиша Мишовић“ на прилици да, како је рекао, на Божић обиђемо породилиште и посетимо запослене у овој здравственој установи.

– Божић представља најрадоснији хришћански празник, симболизује живот и рађање и због тога смо део свог времена данас провели смо са људима који нису са својим породицама. Од изузетног је значаја да, не само речима, подржимо политику рађања кроз низ конкретних мера и на тај начин подржимо труднице, мајке и читаве породице.

Град Београд као локална самоуправа такође спроводи мере подршке свим поменутим категоријама. Са тим мерама ће сигурно бити настављено, а верујем да ће и те мере односно финансијска помоћ бити увећана када финансијска ситуација и буџетске могућности буду дозвољавале. Све ово је посебно важно истаћи данас, на Божић, јер је данас дато обећање додатна обавеза за све нас – рекао је Антић.

Извор, фото: Беоинфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.