Најновије

Изборна Конференција Форума жена СПС Београд: Жене да буду носиоци најодговорнијих послова Београд

У седишту Социјалистичке партије Србије одржана је Изборна конференција Форума жена Градске организације СПС Београд на којој су присуствовали и председник партије Ивица Дачић, заменик председника Предраг Ј.Марковић, потпредседници Александар Антић, Бранко Ружић, Жарко Обрадовић, председник ИО СПС Владан Заграђанин, као и шеф београдских социјалиста Никола Никодијевић.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На Изборној конференцији, делегати су једногласно, за нову председницу ФОЖ СПС Београд изабрали Стефану Миладиновић.

Председник СПС Ивица Дачић истакао је, овом приликом, да је Социјалистичка партија Србије и пре ступања на снагу Закона о родној равноправности водила рачуна о женама на местима одлучивања: „ Не заборавимо да је прва жена градоначелник Београда , Слободанка Груден, потекла управо из редова Социјалистичке партије Србије.“

Ивица Дачић је додао да се одувек залагао за изједначавање мушкараца и жена, односно за законско решење којим би се женама и мушкарцима са истом школском спремом за исти посао гарантовале исте плате.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Када на Исланду може да буде донет закон о забрани неједнаких плата мушкараца и жена, очeкујем да после мог вишегодишњег залагања Форум жена СПС може то да предложи и код нас“, истакао је председник СПС.

Потпредседник партије, Александар Антић, нагласио је да је задатак и дужност сваког социјалисте и њега лично, да покаже Београду колико јаке, мудре и упорне жене Социјалистичка партија има у својим редовима . „Управо из тих разлога поносно се залажемо да наше другарице буду носиоци најодговорнијих послова и на тај начин заједнички наставимо да унапређујемо социјалну политику према Београђанима и спроводимо нашу визију за просперитетан и модеран град. “

Председник Градског одбора СПС Београд, Никола Никодијевић искористио је ову прилику да истакне да жене треба да буду носиоци и креатори политике, а не само подршка јер нико, како је рекао, не може да боље заступа интересе жена од њих самих.

Новоизабрана председница Стефана Миладиновић захвалила се на указаном поверењу, пре свега активисткињама али и својим друговима, који су, како је рекла, „потпуно свесни положаја жене у свим сферама нашег друштва“ . Она је  нагласила да се ради о озбиљној политичкој организацији као и да је спремна да преузме одговорност за наставак политичког деловања, што ће дати укупан допринос лепшем лицу Београда.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА СПС БЕОГРАД