Izborna Konferencija Foruma žena SPS Beograd: Žene da budu nosioci najodgovornijih poslova Beograd

U sedištu Socijalističke partije Srbije održana je Izborna konferencija Foruma žena Gradske organizacije SPS Beograd na kojoj su prisustvovali i predsednik partije Ivica Dačić, zamenik predsednika Predrag J.Marković, potpredsednici Aleksandar Antić, Branko Ružić, Žarko Obradović, predsednik IO SPS Vladan Zagrađanin, kao i šef beogradskih socijalista Nikola Nikodijević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Izbornoj konferenciji, delegati su jednoglasno, za novu predsednicu FOŽ SPS Beograd izabrali Stefanu Miladinović.

Predsednik SPS Ivica Dačić istakao je, ovom prilikom, da je Socijalistička partija Srbije i pre stupanja na snagu Zakona o rodnoj ravnopravnosti vodila računa o ženama na mestima odlučivanja: „ Ne zaboravimo da je prva žena gradonačelnik Beograda , Slobodanka Gruden, potekla upravo iz redova Socijalističke partije Srbije.“

Ivica Dačić je dodao da se oduvek zalagao za izjednačavanje muškaraca i žena, odnosno za zakonsko rešenje kojim bi se ženama i muškarcima sa istom školskom spremom za isti posao garantovale iste plate.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Kada na Islandu može da bude donet zakon o zabrani nejednakih plata muškaraca i žena, očekujem da posle mog višegodišnjeg zalaganja Forum žena SPS može to da predloži i kod nas“, istakao je predsednik SPS.

Potpredsednik partije, Aleksandar Antić, naglasio je da je zadatak i dužnost svakog socijaliste i njega lično, da pokaže Beogradu koliko jake, mudre i uporne žene Socijalistička partija ima u svojim redovima . „Upravo iz tih razloga ponosno se zalažemo da naše drugarice budu nosioci najodgovornijih poslova i na taj način zajednički nastavimo da unapređujemo socijalnu politiku prema Beograđanima i sprovodimo našu viziju za prosperitetan i moderan grad. “

Predsednik Gradskog odbora SPS Beograd, Nikola Nikodijević iskoristio je ovu priliku da istakne da žene treba da budu nosioci i kreatori politike, a ne samo podrška jer niko, kako je rekao, ne može da bolje zastupa interese žena od njih samih.

Novoizabrana predsednica Stefana Miladinović zahvalila se na ukazanom poverenju, pre svega aktivistkinjama ali i svojim drugovima, koji su, kako je rekla, „potpuno svesni položaja žene u svim sferama našeg društva“ . Ona je  naglasila da se radi o ozbiljnoj političkoj organizaciji kao i da je spremna da preuzme odgovornost za nastavak političkog delovanja, što će dati ukupan doprinos lepšem licu Beograda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GRADSKA ORGANIZACIJA SPS BEOGRAD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.