Најновије

Традиционални новогодишњи концерт – ФОЖ СПС Крушевац Форум жена

Традиционалним Новогодишњим концертом, пред препуном салом Крушевачког позоришта, социјалисткиње окупљене у Хуманитарном удружењу “Мајка Јевросима”, заокружиле су десет година постојања, великог броја активности и великих резултата у оквиру пројекта “Њихов осмех нема цену”.

Вођене идејом социјалне правде и једнакости, у првом реду када су деца у питању, социјалисткиње Крушевца годинама спроводе активности у циљу помоћи породицама које лече децу оболелу од малигних болести и других тешких обољења, деци са посебним потребама и деци чије су породице у стању социјане потребе.

За десет година постојања оне су организовањем бројних хуманитарних програма, манифестација и акција помогле великом броју најугроженијих Крушевљана, како материјално, тако и на много других начина.

Десет година чланови и симпатизери Социјалистичке партије Србије из Крушевца у оквиру овог пројекта учествују у свим активностима, почев од акција добровољног давања крви, учешћем у реализацији одлазака на море, на бесплатно летовање ради опоравка деце која су болесна, укључивањем наставника и професора у пројекат бесплатне обуке ученика за полагање пријемних испита за упис у средње школе, организацију едукативних трибина из свих сегмената који су значајни за здравље и положај жене у друштву и још многе друге.

Пре две године у оквиру активности Форума жена ГрО СПС Крушевац, оформљен је Арт ансамбл “Мајка Јевросима”, који бележи велике резултате како у уметничком, тако и у сваком другом смислу. Организацијом више великих, посећених и запажених концерата, обезбеђена су средства за велики број хуманитарних активности намењених деци. Традиционално, и ове године на Новогодишњем концерту прикупљена су средства довољна за припрему 200 пакетића који су уручени на Дечијем одељењу Опште болнице и деци која похађају ШОСО “Веселин Николић” из Крушевца, као и деци из социјално угрожених породица.

ФОЖ ГрО СПС КРУШЕВАЦ

Категорије: Форум жена