Tradicionalni novogodišnji koncert – FOŽ SPS Kruševac Forum žena

Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom, pred prepunom salom Kruševačkog pozorišta, socijalistkinje okupljene u Humanitarnom udruženju “Majka Jevrosima”, zaokružile su deset godina postojanja, velikog broja aktivnosti i velikih rezultata u okviru projekta “Njihov osmeh nema cenu”.

Vođene idejom socijalne pravde i jednakosti, u prvom redu kada su deca u pitanju, socijalistkinje Kruševca godinama sprovode aktivnosti u cilju pomoći porodicama koje leče decu obolelu od malignih bolesti i drugih teških oboljenja, deci sa posebnim potrebama i deci čije su porodice u stanju socijane potrebe.

Za deset godina postojanja one su organizovanjem brojnih humanitarnih programa, manifestacija i akcija pomogle velikom broju najugroženijih Kruševljana, kako materijalno, tako i na mnogo drugih načina.

Deset godina članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije iz Kruševca u okviru ovog projekta učestvuju u svim aktivnostima, počev od akcija dobrovoljnog davanja krvi, učešćem u realizaciji odlazaka na more, na besplatno letovanje radi oporavka dece koja su bolesna, uključivanjem nastavnika i profesora u projekat besplatne obuke učenika za polaganje prijemnih ispita za upis u srednje škole, organizaciju edukativnih tribina iz svih segmenata koji su značajni za zdravlje i položaj žene u društvu i još mnoge druge.

Pre dve godine u okviru aktivnosti Foruma žena GrO SPS Kruševac, oformljen je Art ansambl “Majka Jevrosima”, koji beleži velike rezultate kako u umetničkom, tako i u svakom drugom smislu. Organizacijom više velikih, posećenih i zapaženih koncerata, obezbeđena su sredstva za veliki broj humanitarnih aktivnosti namenjenih deci. Tradicionalno, i ove godine na Novogodišnjem koncertu prikupljena su sredstva dovoljna za pripremu 200 paketića koji su uručeni na Dečijem odeljenju Opšte bolnice i deci koja pohađaju ŠOSO “Veselin Nikolić” iz Kruševca, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica.

FOŽ GrO SPS KRUŠEVAC

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.