Најновије

Проф. др Жарко Обрадовић разговарао са амбасадором Бугарске у Србији Посланичка група

Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић састао се у Дому Народне скупштине, са амбасадором Републике Бугарске Њ. Е. Радком Влајковим, са којим је разговарао о предстојећој Интерпарламентарној конференцији, која ће се одржати у Софији од 15. до 17. фебруара текуће године, у оквиру бугарског председавања ЕУ.


На Интерпарламентарној конференцији о заједничкој спољној и безбедносној политици и заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици, учешће ће узети председници одбора за спољне послове и одбора за одбрану и безбедност земаља чланица ЕУ и кандидата за чланство у ЕУ.
Амбасадор Влајков је током састанка представио програм активности ЕУ током бугарског председавања и истакао да је европска перспектива Западног Балкана један од приоритета за време њеног шестомесечног председавања. Навео је да је Србија кључ стабилности на Западном Балкану и да ће Бугарска наставити да пружа подршку на њеном путу ка ЕУ.
Председник Одбора је истакао да високо вреднује пријатељске односе Србије и Бугарске и додао да је унапређење међупарламентарне сарадње од великог значаја за унапређење односа двеју земаља.
Извор:Народна скупштина Републике Србије
фото: Истиномер

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.