Prof. dr Žarko Obradović razgovarao sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Poslanička grupa

Predsednik Odbora za spoljne poslove prof. dr Žarko Obradović sastao se u Domu Narodne skupštine, sa ambasadorom Republike Bugarske NJ. E. Radkom Vlajkovim, sa kojim je razgovarao o predstojećoj Interparlamentarnoj konferenciji, koja će se održati u Sofiji od 15. do 17. februara tekuće godine, u okviru bugarskog predsedavanja EU.


Na Interparlamentarnoj konferenciji o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici i zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici, učešće će uzeti predsednici odbora za spoljne poslove i odbora za odbranu i bezbednost zemalja članica EU i kandidata za članstvo u EU.
Ambasador Vlajkov je tokom sastanka predstavio program aktivnosti EU tokom bugarskog predsedavanja i istakao da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana jedan od prioriteta za vreme njenog šestomesečnog predsedavanja. Naveo je da je Srbija ključ stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će Bugarska nastaviti da pruža podršku na njenom putu ka EU.
Predsednik Odbora je istakao da visoko vrednuje prijateljske odnose Srbije i Bugarske i dodao da je unapređenje međuparlamentarne saradnje od velikog značaja za unapređenje odnosa dveju zemalja.
Izvor:Narodna skupština Republike Srbije
foto: Istinomer

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.