Најновије

Скуп поводом обележавања годишњице смрти некадашњег градоначелника Београда Бранка Пешића Београд

Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије, Ивица Дачић и Александар Антић, министар рударства и енергетике и кандидат за градоначелника Београда листе “Ивица Дачић СПС – ЈС Драган Марковић Палма”, говорили су на скупу поводом обележавања годишњице смрти некадашњег градоначелника Београда Бранка Пешића.

„Рад Бранка Пешића и његова заоставштина треба да буду данас циљ сваког политичара и сваког функционера, да достигну бар један део његовог успеха“, истакао је Ивица Дачић и додао да важни датуми из наше прошлости морају да се обележавају јер су део наслеђа којим се поносимо.

“Зато задужујем социјалисте да обележимо 100 година од рођења Бранка Пешића иза кога је остала прича о поштењу и посвећености свом граду “, рекао је Ивица Дачић.

„Бранко Пешић је највећи неимар Београда, громада од човека. Имао је храбрости да сагради Београд, велика стамбена насеља, најзначајније саобраћајнице Београда, изградио је Газелу, ауто-пут, готово све спортске центре, а ми баштинимо његово дело и с новом енергијом настављамо да развијамо Београд“, поручио је Антић.

Социјалистичка партија Србије покеће иницијативу да се Београђани одуже легендарном градоначелнику и да се најзад подигне споменик Бранку Пешићу.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА САЈТА

www.infobiro.tv