Најновије

Ивица Дачић на седници Савета безбедности УН Најаве

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић представљаће Републику Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација која ће се одржати  7. фебруара, у Њујорку, на којој ће бити разматран Извештај генералног секретара УН-а о раду УНМИК-а у периоду од 16. октобра 2017. до 16. јануара 2018. године.

Министар Дачић ће у свом излагању дати осврт на Извештај генералног секретара Уједињених нација о раду УНМИК-а у извештајном периоду, односно, изнеће нашу оцену актуелне ситуације на Косову и Метохији и деловању УНМИК-а.

Наредног дана, у четвртак, 8. фебруара, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествоваће на 66. Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у хотелу „Washington Hilton” у Вашингтону.

Сваке године председник Сједињених Америчких Држава и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД-а, дипломате и угледне званице да размене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност.

Током боравка у Вашингтону, шеф српске дипломатије састаће се са високим представницима америчке администрације, као и Конгреса са којима ће разговарати о актуелној билатералној сарадњи Републике Србије и Сједињених Америчких Држава, као и о регионалним и међународним темама.

Извор: МСП

Категорије: Најаве