Ivica Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN Najave

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće Republiku Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja će se održati  7. februara, u Njujorku, na kojoj će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu UNMIK-a u periodu od 16. oktobra 2017. do 16. januara 2018. godine.

Ministar Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a u izveštajnom periodu, odnosno, izneće našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a.

Narednog dana, u četvrtak, 8. februara, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće na 66. Nacionalnom molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u hotelu „Washington Hilton” u Vašingtonu.

Svake godine predsednik Sjedinjenih Američkih Država i članovi Kongresa pozivaju zvaničnike drugih država, političare iz SAD-a, diplomate i ugledne zvanice da razmene prijateljske poruke kroz molitvu i tako izraze međusobnu zahvalnost.

Tokom boravka u Vašingtonu, šef srpske diplomatije sastaće se sa visokim predstavnicima američke administracije, kao i Kongresa sa kojima će razgovarati o aktuelnoj bilateralnoj saradnji Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, kao i o regionalnim i međunarodnim temama.

Izvor: MSP

Kategorije: Najave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.