Најновије

Дачић у СБ УН и на Молитвеном доручку Министри

Министар спољних послова Ивица Дачић представљаће у Њујорку Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација на којој ће бити разматран најновији Извештај генералног секретара УН о раду Унмика. Дачић ће присуствовати и Молитвеном доручку у четвртак.

Дачић ће у свом излагању дати осврт на Извештај генералног секретара УН, односно, изнеће оцену актуелне ситуације на Косову и Метохији и деловању Унмика.

Наредног дана, у четвртак, први потпредседник Владе Србије и шеф дипломатије учествоваће на 66. Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у хотелу “Вашингтон Хилтон” у Вашингтону.

Сваке године председник Сједињених Америчких Држава и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД, дипломате и угледне званице да размене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност, наводи се у саопштењу МСП-а.

Током боравка у Вашингтону, шеф српске дипломатије састаће се са високим представницима америчке администрације, као и Конгреса са којима ће разговарати о актуелној билатералној сарадњи Србије и САД, као и о регионалним и међународним темама.

Извор: РТС