Најновије

Антић апелује на грађевинце: Људи, носите шлемове Вести

Министар енергетике Александар Антић нашао се у споту који на мрежи Линкедин шерује највећа компанија за пројектовање и извођење радова у Заливу.

Реч је о видеу којим компанија са седиштем у Саудијској Арабији жели да покаже колико је ношење кацига веома битно. У том споту приказују се бројне несреће из целог света које су могле да се заврше трагично да актери нису носили заштитне кациге.

Александар Антић нашао се у споту због несреће која му се догодила пре четири године, а у којој је, управо захваљујући ношењу шлема остао неповређен. Тада га је у завејаном Мајданпеку погодила велика леденица у главу, шлем је одлетео и пукао, а Антић се од силине ударца затетурао у страну.

На шлему су се видела два лома: један велики, од предела слепоочнице до темена, и други, мањи, у пределу потиљка.

Александар Антић, министар енергетике, који се мимо свог знања и пристанка нашао у споту једне компаније из Судијске Арабије, каже за Курир да неће тужити ту фирму.
– Нећу да их тужим јер то није комерцијални спот којим се нешто продаје, већ спот који говори о безбедности у саобраћају и на раду. Спот је хуманог карактера и упозорава колико опасно може бити неношење шлемова и кацига у ситуацијама кад је то предвиђено и прописано – каже нам Антић и додаје:

– Дакле, ја се такође залажем за повећање сваке врсте безбедности и придружујем се апелу и препорукама свих, па и ове компаније која је спот пустила у јавност, о значају ношења заштитних кацига, шлемова и друге прописане опреме у саобраћају и на радним местима.
Извор: Курир

Фото: Зоран Јевтић – Антић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.