Aleksandar Antić i dr Ana Gifing na tribini o zdravlju žena Beograd

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma, obratio se na tribini pod nazivom „Zdrava žena, zdrava porodica“ u organizaciji Foruma žena SPS.

 

Opšte zdravlje ženske populacije osnovni je uslov za kvalitet života žena, a odražava se na ukupno zdravlje stanovništva. Zato je važno da zdravlje porodice, kao ćelije društva, a posebno zdravlje žena u porodici, bude u našem fokusu.

 

Značajno je da podržimo svaku inicijativu da se zdravlje žene unapredi, i zato ćemo raditi na podizanju svesti o značaju prevencije.  

 

„Država mora da u okviru zdravstvenog sistema pruži sveobuhvatnu, dostupnu, besplatnu i održivu zdravstvenu zaštitu, a mi moramo da radimo na zdravstvenom prosvećivanju celokupnog društva, počev od dečjeg uzrasta. Novim programima ishrane naših najmlađih Beograđana u predškolskim i školskim ustanovama ispunićemo potrebu da se zdravo hranimo od najranijeg doba da bi bili zdrava nacija“, rekao je Aleksandar Antić.

 

Poruka Foruma žena SPS jeste da je zdravlje žena neophodan preduslov za nastanak i opstanak porodice. Žena je ta koja daje smisao i koja je veza ka budućnosti nacije.

 

Na tribini o zdravlju žena predavači su bile tri dame, dr spec. Ana Gifing, prim. dr sci. Olga Vasović i mr. si. med. dr Vera Dražić.

 

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA SAJTA  WWW.INFOBIRO.TV

Informativna služba GrO SPS Beograd

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.