Dačić: Ambasador Čepurin je uručio čestitku ministra Lavrova povodom Dana državnosti Republike Srbije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina. 

Ambasador Čepurin je uručio čestitku ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova upućenu prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, povodom Dana državnosti Republike Srbije.

„Primi moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika Republike Srbije – Dana državnosti.

Nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata ubedljivo pokazuju da se odnosi između naših zemalja kontinuirano i produktivno razvijaju.
Ubeđen sam da će uspostavljene, pre više vekova tradicije prijateljstva i uzajamne podrške, koje su i sad od fundamentalnog značaja, nepromenljivo doprinositi daljem produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima. To u punoj meri odgovara interesima naroda Rusije i Srbije, doprinosi jačanju bezbednosti u balkanskom regionu.

Želim ti zdravlje, blagostanje i uspehe u tvojim poduhvatima“, navodi se u čestitki ministra Lavrova.

Na današnjem sastanku razgovarano je o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na predstojeću posetu ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, 21-22. februara 2018. godine, u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.