Ružić i Mondoloni o unapređenju saradnje u oblasti javne uprave Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave i stručnog usavršavanja službenika.
Ministar Ružić je rekao da Francusku i našu državu vezuje dugogodišnje prijateljstvo koje nisu mogli da ugroze mnogi izazovi. „Srbija je krenula brzim koracima ka Evropskoj Uniji, čiji je jedan od glavnih idejnih tvoraca bila upravo Francuska, koja će, verujem, nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na ovom putu u svim aspektima, pa i u domenu reforme i modernizacije javne uprave“, rekao je ministar.

Ružić i Mondoloni su se složili da bi dalju saradnju u oblasti stručnog usavršavanja trebalo bazirati na bilateralnim sporazumima o saradnji između nadležnih institucija Republike Srbije i Francuske Republike. Oni su dobar osnov za zajedničke aktivnosti i podršku, posebno u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih i saradnje naše Nacionalne akademije i Nacionalne škole za administraciju Francuske Republike.

Ministar Ružić je iskazao zahvalnost Francuskoj koja već nekoliko godina pruža podršku našoj zemlji na polju reforme javne uprave.

Izvor i foto: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.