Најновије

САОПШТЕЊЕ ПО СПС КиМ Вести

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије за Косово и Метохију, на седници одржаној у Грачаници 17.02.2018.год. у 13.30 часова којом је преседавао председник Звонимир Стевић, а седници присуствовао потпреседник Извршног одбора Главног одбора СПС Слободан Милошевић, разматрао је актуелно стање у покрајини са посебним освртом на учестале нападе протеклих дана и крађу имовине превасходно повратницима у Метохију али и у осталим деловима где Срби живе.

Оцењено је да је реч о организованим активностима у циљу додатног застрашивања Српског становништва које је у немиру и паници наком убиства Оливера Ивановића и израженој узнемиренисти због здруженог деловања привремених Косовских институција и повампирених челника тзв. ОВК. ради онемогућавања рада Суда за злочине почињеним над Србима.

Истакнуто је да ове и низ других мера предузетих уз прећутну сагласност дела међународне заједнице имају за циљ позиционирање у очи предстојећег наставка Бриселског дијалога.

Покрајински одбор СПС за КиМ пружа недвосмислену подршку државном руковоству Србије и посебно председнику СПС-а, министру спољних послова и првом потпредседнику Владе Ивици Дачићу у настојањима да у дијалогу са Приштином у присуству међународних актера истрају у изналажењу решења која ће довести до позиције у којој ће се уважавати легитимни захтеви Србије за успостављање сигурности, безбедности и стварање услова за нормалан и одржив живот и повратак Срба на КиМ.

Несебично жртвовање, мудрост и дипломатска ативност Ивице Дачића, нашег лидера, деловање је од националног интереса и заслужује потпуно одобравање косметских социјалиста али и свих Срба који живе на КиМ.

Бриселски дијалог, мишљења су учесници овог скупа, потребни је наставити али уз одлучан захтев да се неодложно имплеметнтира договорено, пре свега формирање Заједнице српских општина, што у свакодневним разговорима са европским и светским званичницима и представницима међународним организација одлучно истиче председник наше странке, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић. Врхунац тог залагања су резултати у онемогућавању чланства Косова у УНЕСКО али и заседњима УН у Њујорку.

На седницима ПО СПС КиМ упућен је позив социјалистима са КиМ као и симпатизерима и грађанкама и грађанима који су протерани из покрајине а сада су са пребивалиштем у Београду да изађу на предстојеће мартовске изборе и одлучно подрже листу “Ивица Дачић Социјалистичка партија Србије Драган Марковић палма Јединствена Србија”, Алксандар Антић за градоначелника, под редним бројем 3.

Информативна служба Покрајинског
одбора СПС КиМ

Категорије: Вести|Саопштења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.