SAOPŠTENJE PO SPS KiM Vesti

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju, na sednici održanoj u Gračanici 17.02.2018.god. u 13.30 časova kojom je presedavao predsednik Zvonimir Stević, a sednici prisustvovao potpresednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS Slobodan Milošević, razmatrao je aktuelno stanje u pokrajini sa posebnim osvrtom na učestale napade proteklih dana i krađu imovine prevashodno povratnicima u Metohiju ali i u ostalim delovima gde Srbi žive.

Ocenjeno je da je reč o organizovanim aktivnostima u cilju dodatnog zastrašivanja Srpskog stanovništva koje je u nemiru i panici nakom ubistva Olivera Ivanovića i izraženoj uznemirenisti zbog združenog delovanja privremenih Kosovskih institucija i povampirenih čelnika tzv. OVK. radi onemogućavanja rada Suda za zločine počinjenim nad Srbima.

Istaknuto je da ove i niz drugih mera preduzetih uz prećutnu saglasnost dela međunarodne zajednice imaju za cilj pozicioniranje u oči predstojećeg nastavka Briselskog dijaloga.

Pokrajinski odbor SPS za KiM pruža nedvosmislenu podršku državnom rukovostvu Srbije i posebno predsedniku SPS-a, ministru spoljnih poslova i prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću u nastojanjima da u dijalogu sa Prištinom u prisustvu međunarodnih aktera istraju u iznalaženju rešenja koja će dovesti do pozicije u kojoj će se uvažavati legitimni zahtevi Srbije za uspostavljanje sigurnosti, bezbednosti i stvaranje uslova za normalan i održiv život i povratak Srba na KiM.

Nesebično žrtvovanje, mudrost i diplomatska ativnost Ivice Dačića, našeg lidera, delovanje je od nacionalnog interesa i zaslužuje potpuno odobravanje kosmetskih socijalista ali i svih Srba koji žive na KiM.

Briselski dijalog, mišljenja su učesnici ovog skupa, potrebni je nastaviti ali uz odlučan zahtev da se neodložno implemetntira dogovoreno, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština, što u svakodnevnim razgovorima sa evropskim i svetskim zvaničnicima i predstavnicima međunarodnim organizacija odlučno ističe predsednik naše stranke, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Vrhunac tog zalaganja su rezultati u onemogućavanju članstva Kosova u UNESKO ali i zasednjima UN u Njujorku.

Na sednicima PO SPS KiM upućen je poziv socijalistima sa KiM kao i simpatizerima i građankama i građanima koji su proterani iz pokrajine a sada su sa prebivalištem u Beogradu da izađu na predstojeće martovske izbore i odlučno podrže listu “Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije Dragan Marković palma Jedinstvena Srbija”, Alksandar Antić za gradonačelnika, pod rednim brojem 3.

Informativna služba Pokrajinskog
odbora SPS KiM

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.