Konvencija koalicije SPS-JS: Ponosni smo na Beograd, naš centar sveta! Vesti

Na konvenciji koalicije SPS-JS održanoj u hali “Pinki” u Zemunu, predsednik SPS Ivica Dačić istakao je da na izborima za Beograd ne smeju da pobede stranke koje ne mogu da garantuju stabilnost i Beograda i Srbije.

On je istovremeno imao poruku za predsednika SNS Aleksandra Vučića:

„Želim svom dragom prijatelju Aleksandru Vučiću da poručim u jednoj rečenici – da vodi računa o onima koji su u njegovoj koaliciji. Za nas ne treba da brine, jer sve dok radimo u interesu Srbije bićemo uz tebe, dragi Aleksandre. Zato smo te podržali na predsedničkim izborima, zato smo sada u koaliciji s tobom, zbog Srbije. Zato ćemo i posle ovih izbora biti u koaliciji, jer smo ponosni na sve sto smo uradili zajedno“ poručio je Dačić.

Beograd je centar Srbije, i zato je važno, istakao je Dačić, da i glavni grad bude stabilan, a to ne može da obezbedi onaj ko se zalaže za nezavisno Kosovo, koji kaže da je Republika Srpska genocidna tvorevina, koji se odriču Rusije. „Đilas je izbacio Jeremića, Tadića i Šutanovca koji su podržavali Sašu Jankovića, Tadić je za njih govorio da su žuti lopovi, ne znam sad ko je tu lopov, Šapić bio sa Đilasom, a sad su na dve liste“, rekao je lider SPS i dodao da je kolaicija SPS-JS siguran izbor.

Dačić je podsetio na aktivnosti koje je imao kao ministar spoljnih poslova, da je bio na sednici SB UN o KiM; da je priređena izložba o Jasenovcu u sedištu UN, da se sreo sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, bio na sastanku u Sofiji sa misnistrima spoljnih poslova EU….i istakao da se svuda borio za Srbiju.

Primetio je da svi ćute ovde na to što je Burundi povukao priznanje Kosova, dok u Prištini na neko priznanje – prave spektakl.

„Mi Srbi smo čudan narod. Ali, šta treba da kažem? Da neću da radim više na tome da se “odpriznaju“ priznanja Kosova? To od nas socijalista nikada nećete da čujete“, rekao je Dačić.

Izvinio se što nije bio tu da pomogne listu, ali je primetio da je radio za Srbiju, te da je „to valjda jedno te isto, pošto je SPS državotvorna partija“.

„Kako ja vodim spoljnu politiku, jasno, čvrsto i odlučno, tako i vi da vodite grad Beograd. Mi socijalisti zajedno sa JS nikada nismo bili izdajnici – nema predaje“, rekao je Dačić i dodao da je potrebna jasna politika puta ka EU, ali ne ucenjivačka politika, kao što je neprihvatljivo i da vodimo antirusku politiku zarad ulaska u EU.

„Da izdamo KiM je neprihvatljivo, kao ni Republiku Srpsku, jer je nju stvorio Slobodan Milošević Dejtonskim sporazumom“, rekao je Ivica Dačić i dodai da su, sve što je u Beogradu izgrađeno, izgradili komunisti i socijalisti i naveo da je cilj njihove koalicije – Beograd sa više radnih mesta, socijalna pravda, da periferija bude kao i centar, bezbedan grad sa perspektivom za mlade, grad koji je povezan sa svetom.

„Zato je za nas Beograd centar sveta“, rekao je lider SPS i pozvao sve koji su „voleli Tita, voleli Slobu“ i njega i Dragana Markovića Palmu da glasaju za Aleksandra Antića i listu pod rednim brojem tri.

„Ja sam garancija za odgovoran, jasan i suguran put kojim će se voditi i država, ali i grad Beograd“, uveren je Dačić.

“Beograd pripada svima nama, i nije Beograđanin lična karta, Beograđanin je način života”, rekao je Aleksandar Antić, prvi na listi i zahvalio se svima koji su učestvovali u onome što je urađeno u Beogradu, a što je, dodao je, na ponos cele Srbije.

„Beograd je i grad solidarnosti s osobama sa invaliditetom, sa najstarijim sugrađanima, podrška je onima sa najnižimi penzijama, onima kojima treba zaštita uz pomoć panik tastera, to su sve naši prioriteti“, poručio je Antić.

“Beograd je i grad mladih koje želimo da zadržimo u budućnosti, učinićemo da se deca više rađaju “, rekao je Aleksandar Antić i dodao: „Naš Beograd je naš centar sveta i dajte da svi zajedno ubacimo jednu trojku za Beograd“.

„Dačiću posebno čestitam na jednoj sjajnoj stvari, Burudni je povukao priznanje i to je dokaz da se vredi boriti i da nekada borba daje rezultate“, istakai je kandidat za gradonačelnika Aleksandar Antić.

Dragan Marković Palma se posebno zahvalio Dačiću što je 2008. zajedno s njim doneo važnu odluku od koje je, kako je rekao, sve počelo.

„Sve je od nas počelo. Da 2008. nismo doneli odluku da se napravi proevropska vlada, ne bi bilo ni novih radnih mesta, ne bi bila ni blizu EU“, rekao je Palma, primetivši da neki ne žele o tome da govore.

Mi, dodao je, međutim, moramo da govorimo, jer je naša koalicija to uradila, koalicija – SPS Ivice Dačića i Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, i videćete da ćemo mi biti veliko iznenađenje 4. marta, jer imamo najbolji program.

„Mi smo naumili da realizujemo program koji se zove socijalna pravda i ova koalicija više nikad neće dozvoliti da se nešto smanjuje u Srbiji, plate i penzije moraju da se povećaju“, poručio je Marković i dodao da treba da brinemo o porodicama, kako da se izborimo s belom kugom, jer se, kaže boji da će Srbi u Srbiji postati manjina.

„Da se borimo za decentaralizaciju, jer kakva veze imaju Lazarevac i Mladenovac sa Beogradom sem tablica, a kad se dezentralizuju, biće više para i veća prava.

„Imamo veliku konkurenciju. Koja, bre, konkurencija? Oni koji su izgubili Kosovo nešto nas kritikuju. Ova naša lista je kao trojka u košarci, dakle 4. marta trojka i pobeđujemo“.

On je ocenio i da je Dačić „najbolji ministar spoljnih poslova svih vremena“.

Izvor: Tanjug

Foto: SPS, Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.