Најновије

СПС: Победник мора гарантовати стабилност Београда и Србије Београд

Листа „Ивица Дачић – СПС, Драган Марковић Палма – ЈС“ вечерас је у термину на РТС, предвиђеном за представљање листи за београдске изборе, емитовала спот са говорима са митинга од недеље, са акцентом на поруку лидера странке Ивице Дачића да не смеју да победе странке које не могу да гарантују стабилност и Београда и Србије.

Дачић је тада навео да је Београд центар Србије, те да је зато важно да буде стабилан, „што не може да обезбеди онај ко се залаже за независно Косово, ко каже да је Република Српска геноцидна творевина, ко се одриче Русије…“

Он је подсетио на активности које је имао као министар спољних послова, да је био на седници СБ УН о КиМ; да је приређена изложба о Јасеновцу у седишту УН, да се срео са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном, да је био на састанку у Софији са министрима спољних послова ЕУ,, те да се у свим тим приликама борио за Србију.

„Како ја водим спољну политику, јасно, чврсто и одлучно, тако и ви да водите град Београд. Ми социјалисти заједно са ЈС никада нисмо били издајници – нема предаје“, казао је.

Изнео је и да су све што је у Београду изграђено – изградили комунисти и социјалисти и навео да је циљ њихове коалиције Београд са више радних места, социјалне правде, да периферија буде као и центар, безбедан град са перспективом за младе, да буде повезан са светом…

„Зато је за нас Београд центар света“, рекао је Дачић и позвао све који су „волели Тита и Слобу“ и њега и Драгана Марковића Палму да гласају за листу број три.

Први на листи Александар Антић рекао је да Београд припада свим грађанима и захвалио свима који су учествовали у ономе што је урађено у Београду, а што је, додао је, на понос целе Србије.

„Београд је и град солидарности с особама са инвалидитетом, са најстаријим суграђанима, подршка је онима са најнижими пензијама, онима којима треба заштита уз помоћ паник тастера, то су све наши приоритети“, поручио је Антић.

„Наш Београд је наш центар света и дајте да сви заједно убацимо једну тројку за Београд“, поручио је Антић.

Председник ЈС Драган Марковић Палма истакао је да „Дачићу посебно честита на једној сјајној ствари“, а то је што је Бурунди повукао признање, што је уједно доказ да се вреди борити и да некада борба даје резултате.

Ми смо наумили да реализујемо програм који се зове социјална правда и ова коалиција више никад неће дозволити да се нешто смањује у Србији, плате и пензије морају да се повећају, поручио је Марковић.

„Имамо велику конкуренцију? Која, бре, конкуренција? Они који су изгубили Косово нешто нас критикују. Ова наша листа је као тројка у кошарци, дакле 4. марта тројка и побеђујемо“, казао је Марковић.

Извор: Танјуг

Категорије: Београд|Вести|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.