Најновије

Одржана заједничка седница Савета за образовање и науку и Савета за спољну политику, међународне односе и регионалну сарадњу Главног одбора СПС Вести

У организацији Савета за образовање и науку и Савета за спољну политику, међународне односе и регионалну сарадњу Главног одобра Социјалистичке партије Србије у Сава Центру је 19. фебруара 2018. одржан скуп професора, научника и студената  Београда. Тема скупа је била „Неутралност у спољној политици у 21. веку и Србија“. Учесницима скупа су се обратили проф. др Предраг Марковић, заменик председника СПС, проф. др Жарко Обрадовић, потпредседник Главног одбора СПС, као и Александар Антић, кандидат за градоначелника Београда са изборне листе Ивица Дачић -Социјалистичка партија Србије (СПС) – Драган Марковић Палма – Јединствена Србија (ЈС), који је указао на улогу професора Универзитета и научника у креирању стратешких одлука важних за функционисање града Београда. Александар Антић је истакао да „имамо амбициозне планове за развој Београда, а да би те планове преточили у квалитетне пројекте ја се обавезујем да приликом сваке важне одлуке, консултујем највише ауторитете наше науке, наше професоре и стручњаке. Јер заиста верујем да наш највећи капитал јесу људи и зато смо окупили најбоље кадрове на нашој листи СПС – ЈС уверени да можемо испунити сва очекивања Београђана“.   

Учесници скупа су након дискусије у којој су учествовали најеминентнији професори београдског Универзитета, научници и студенти постдипломци усвојили  следеће  закључке:

-Спољна политика Србије коју води Ивица Дачић, први потпредседник Владе Републике Србије и министар иностраних послова је државотворна, јасно окренута ка будућности, политика интензивне сарадње са Европском унијом, Русијом, Кином, САД, азијским и афричким земљама. Вођењем активне спољне политике спречен је пријем тзв. државе Косово у УНЕСКО, а све већи број држава повлачи признање тзв. државе Косово (Гвинеја Бисао, Суринам, Бурунди).

-Подржавају се интензивне државничке и дипломатске  активности Ивице Дачића, првог потпредседника владе Србије и министра иностраних послова који је у последње време имао бројне и изузетно важне сусрете са светским државницима и лидерима, између осталих и са папом Фрањом, Рексом Тилерсоном, америчким државним секретаром, Антонијем Тајанијем, председником Савета Европе. За успешно развијање пријатељских и интензивних веза са Русијом, руски председник Владимир Путин одликовао је Ивицу Дачића, Орденом пријатељства.

Скупу у Сава Центру су присуствовали и Бранко Ружић и проф. др Славица Ђукић Дејановић, потпредседници Главног одбора СПС, проф. др Петар Шкундрић, Милисав Петронијевић, Никола Шаиновић, Вања Вукић, Дејан Раденковић, Снежана Пауновић, чланови Председништва СПС, Никола Никодијевић, председник Градског одбора СПС Београд и председник Скупштине града Београда, Стефана Миладиновић, народна посланица и председница Форума жена Градског одбора СПС Београда, чланови руководства Градског одбора СПС Београда, и велики број угледних професора и научника који се налазе на изборној листи Ивица Дачић- Социјалистичка партија Србије (СПС) – Драган Марковић Палма – Јединствена Србија (ЈС). Седницом су председавали Наташа Гаћеша и проф др Александар Растовић.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.