Најновије

Дачићу уручен Орден пријатељства Руске Федерације Вести

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров уручио је у Амбасади Руске Федерације у Београду, Орден пријатељства Руске Федерације првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Републике Србије Ивици Дачићу.

Министар Дачић нагласио је на свечаности да је орден за њега огромна част, велико лично и професионално задовољство.

Министар Дачић нагласио је да за српски народ не постоји ближа земља, ни народ, од Русије и руског народа. Истакао је да је почаствован што су Русија и њен председник Владимир Путин осведочени пријатељи српског народа, и што су препознали његову намеру и напор да унапреди односе две земље.

„Многи покушавају да врше притисак на Србију, како би због неких погодности, водила антируску политику. Србија никада неће водити антируску политику. Ја волим Русију, али зато што волим Србију“, нагласио је Дачић.

Министар Дачић рекао је да му је посебно драго што му је то признање уручио баш Лавров, који је, према његовим речима, највише помогао Србији.

Министар Дачић закључио је да Орден пријатељства представља врхунац његове личне и љубави његове породице према Србији и Русији и додао да тај орден зато нема цену.

Извор: МСП

Фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.