Најновије

Интервју проф. др Владимира Ђукића за “Ало“ новине: Једнаке шансе за све – глас за листу број 3 Београд

Професор др Владимир Ђукић, државни секретар у Министарству здравља и кандидат за одборника на листи „Ивица Дачић СПС и Драган Марковић Палма ЈС“, дугогодишњи директор Ургентног центра, у два друштвена система, каже у интервјуу за „Ало!” да је СПС наставио да живи и да се бори за социјалистичке идеје.

Према речима овог угледног хирурга и професора, социјалисти ће пре свега због свог програма остварити добар резултат на београдским изборима 4. марта.

Кандидат сте за одборника, који је то резултат с којим бисте били задовољни?

– Очекујем 10 одсто и био бих задовољан тим резултатом. Оно што желим да кажем јесте да је ово тек почетак политичких активности СПС-а, и то пре свега на оним општинама где до сада нисмо имали добар изборни резултат. Било је потребно много радити како бисмо поново вратили поверење грађана.

Шта сте конкретно радили у кампањи?

– Покушали смо да убедимо људе да нисмо изневерили њихове идеале и оне социјалистичке идеје које су Југославију довела на место најразвијенијих и најцењенијих земаља. Те идеје су биле базиране на високо образованим људима, на идеји левице, и ми сада показујемо да оне нису умрле и да их ми и даље спроводимо.

Угледан сте доктор, откуд ви у политици?

– Идеја социјалне правде за коју се залаже СПС највидљивија је у медицини. У њој сви људи морају да буду једнаки. Свако посрнуће друштва најбоље се види у здравственом систему, и обрнуто. Знате, пред болешћу и пред богом смо сви једнаки. Ако не можемо да помогнемо обичном човеку у болници, како ћемо помоћи држави?

Причате о бесплатном здравству?

– Није овде реч о бесплатном здравству и некој демагогији. Пре свега, овде се ради о враћању поверења у наше здравство и институције, као и о враћању поверења између пацијента и лекара. Управо због тога је важно да се побољша статус свих здравствених радника и да се спречи њихов одлазак у иностранство.

Сведоци смо, ипак, одласка школованих из земље?

– Не можемо да се кријемо иза тога да нема места за младе и школоване људе. За њих мора да буде места у Србији и није битно одакле они долазе. Доста је робовања непотизму.

Који је ваш циљ на овим изборима?

– Неопходно је отварање за прекосавски регион, на томе ћу инсистирати. Јер болнички центар Бежанија, на пример, има све услове. Потребнији нам је ургентни центар преко Саве него нови мост.

Ваша последња порука бирачима пред изборе је…?

– Ако не мисле да су издали своје родитеље, који су живели у уређеном социјализму, и ако верују у идеју да сви имамо исте шансе, онда ће гласати за број три.

Извор: Ало

Фото: Танјуг/ СПС

Категорије: Београд|Интервју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.