Најновије

Александар Антић, кандидат за градоначелника СПС-ЈС у емисији “Да се не лажемо“ ТВ “Курир” Београд

Гост емисије „Да се не лажемо“, која се емитује од 21 сат на www.курир.рс, нашој Фејсбук страници и Јутјуб каналу, је кандидат за градоначелника са листе СПС – ЈС Александар Антић. Он је у емисији Ратка Фемића најпре рекао да нема проблема у енергетском сектору.
Антић који је и министар енергетике каже да му је посао у министарству приоритет, те да се кампањом бави после подне, увече и викендом. Додао је и да и поред јаког леденог таласа енергетски систем Србије није имао никаквих проблема.
– Београд је сада у развојној фази коју планирамо да наставимо, рекао је Антић наводећи будуће пројекте.
– Бајковито звуче обећања неких људи који кажу да ће зауставити изградњу Београда на води. То ниче, то не може више да се заустави. Ако резултат ових избора буде одлучио да ја будем градоначелник, нема дилеме да ћу започети изградњу метроа, рекао је Антић.
Он је истакао да је метро потреба и да би, ако буде изабран да води град, започео изградњу овог капиталног инфраструктурног пројекта.
– Не осећам се добро док говорим о метроу када 30 одсто Београђана нема канализацију. Ево ја ћу главу на пањ да ставим ако одавде из центра града на два и по до три километра људи немају канализацију – изјавио је Антић.
Он је додао да канализација у поједининим приградским насељима није изграђена јер је њена изградња једноставно скупа, али да то може да се реши у неком десетогодишњем периоду.
Он је изјавио да није проблем да град обезбеди финансијску помоћ незапосленим трудницама и да је градска управа у време када је он био председник скупштине града у мерама социјалне подршке чак ишла и преко реалних могућности.
– Можда смо у време када сам био председник Скупштине Града у мерама социјалне подршке ишли И преко реалних могућности. Сада су финансије у граду далеко боље, ако и ситуација у држави.
– Апсолутно сам уверен да ће СПС и СНС имати већину у Скупштини града. Што се тиче опозиције, ја не знам ко је где. Ђилас, Јанковић, Јеремић, Шапић, Шутановац, Тадић, Живковић, не знам у којим су они комбинацијама. Они су сви до пре неку годину били у ДС, а сада су то најмање три листе. Извините, с ким да разговарамо, рекао је Антић.
– У поређењу са градовима у региону, Београд је велика европска метропола и треба да изађе из ових ципела које нас жуљају. Треба да се меримо са највећим метрополама, и зато сам посетио Истанбул и Лондон, са неколико циљева. Вишемилионски град је организам, и грађани треба да нас у сваком тренутку обавештавају о проблемима.
На питање о сукобу са Ђииласом око приватизације електране ТЕНТ, Антић је рекао да избори нису тренутак у коме је све дозвољено и демантовао да се о томе размишља.
– Пет година смо радили заједно, и имам уважавање према том периоду али не могу да дозволим такве некоректности. Ни Ђилас нема право да плаши људе, и то у Обреновцу, рекао је Антић.
Извор и фото: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.