Најновије

Интервју Александра Антића за “Бету“: Коалиција СПС-ЈС биће најпријатније изненађење Београд

Кандидат коалиције Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија (СПС – ЈС) за градоначелника Београда Александар Антић изјавио је да на изборима 4. марта очекује добар резултат, који ће бити најпријатније изненађење избора за одборнике Скупштине града.

„Мислим да ћемо оснажити своју улогу у граду Београду и да ћемо бити она снага којој ће Београђани указати далеко веће поверење и очекивати од нас да реализујемо циљеве за које се залажемо. Биће то јако добар резултат“, рекао је Антић у интервјуу агенцији Бета.

Он је истакао да не обраћа превише пажње на истраживања која их традиционално потцене, а онда буду изненађени.

„Ми стојимо иза онога што радимо и не покушавамо да преваримо Београђане са нереалним обећањима, ми врло ценимо и одмеримо сваку реч коју кажемо. Оно што кажемо, 100 одсто ћемо реализовати“, казао је Антић.

Изразио је уверење и наду да Београђани и Београђанке знају да њихова листа има најстручније људе, озбиљан програм и подршку двојице лидера – Ивице Дачића и Драгана Марковића.

Антић је казао да је прерано за разговор са СНС о евентуалној подршци избору за градоначелника, наводећи да ће се о контурама будуће градске управе разговарати 5. марта, када буде познат суд Београђана.

„Очекујемо пре свега да 4. марта Београдјани дају своју процену, ипак су они врховне судије, они ће нас све оценити и ставити сваког на своје место, а од 5. марта ће се разговарати о тим контурама будуће градске управе. То тренутно није у нашем фокусу“, казао је Антић.

Навео је да ће ако постане градоначелник прво дефинисати професионални тим стручних људи, јер је Београд двомилионски град и један човек сам не може да уради ништа.

Потом ће се, како је рекао, заложити за хитно усвајање стратегије социјалне заштите која би предвиђала подршку особама са инвалидитетом, деци са посебним потребама, њиховим породицама, персоналне асистенте, дневне боравке, финансијску подршку незапосленим трудницама, најстаријим суградјанима, као и све друго што би обезбедило достојанствен живот људима.

Антић је казао да његов план предвиђа и формирање центра за комуникацију са грађанима који би становници главног града могли да позову увек када имају неки проблем у циљу његовог брзог решавања.

Тај центар требало би да буде урађен по узору на такав центар у Истанбулу, који дневно прими 35.000 позива грађана, рекао је Антић и додао да би грађани Београда том центру могли да се обрате независно од тога да ли је реч о рупи на асфалту, поломљеној клупи, пукнутим цевима.

„Брза обрада податка, дефинисање одговорности за решавање проблема и повратна информација градјанима – то је кључно и мислим да ћемо тиме учинити далеко ефикасније тај дневни живот у Београду и брзо решавати проблеме који се свакодненвно дешавају“, казао је Антић.

Истакао је да је изградња метроа такође један од приоритета, али да је за њега далеко важније да 30 одсто Београда добије канализацију и да све улице у граду буду асфалтиране.

„Мислим да ових дана не постоји политичка групација која Београђанима није обећала метро. Метро је приоритет, али пре свега дајте да у 21. веку за Београђане обезбедимо нулти – основни ниво који се подразумева. И метро и вода и асфалт и канализација, али мени су Београдјани најважнији – треба им обезбедити ствари које им припадају“, казао је Антић.

Он је оценио да су током предизборне кампање све опозиционе странке биле више заступљене у медијима од СПС и ЈС.

„Ми смо део владајуће већине и у републичком парламенту и данас у граду, а опозиционе странке су више заступљене од нас. Ми се не жалимо, али мислим да нико нема права у односу на то да се жали“, казао је Антић.

Извор: Н1

Фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.