Најновије

Ивица Дачић, председник СПС тражи одговорност општинских одбора СПС Вести

Сумирајући тек завршене београдске изборе, лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да улазак социјалиста у власт у престоници није најважније питање. Проценио је да су потребне промене и реформе у странци јер је СПС освојио 6,13 % гласова, а да је реалан број гласова који је требало да освоје 8-9 %. Дачић је навео да је са лидером СНС-а Александром Вучићем више пута причао о изборима у Београду пре гласања и да су процењивали да ли треба да изађу у једној или 2 изборне листе.

“А да ли ће СПС да буде на власти у Београду? Апсолутно је небитно, нико не треба да има обавезу према СПС-у. Спремни смо да будемо део тог тима, али можда је и добро да се неко мало школује“, навео је Дачић. Рекао је и да би за СПС и његове чланове “било педагошки добро мало да не буду на функцијама“. “Уз мене су навикли да буду на власти“, рекао је Дачић.

Шеф социјалиста није именовао оне који можда више не би требали да буду на функцијама, али како“Политика“ незванично сазнаје из извора у СПС-у, лидер ове странке је пре свега незадовољан радом појединих локалних београдских одбора који су здраво за готово прихватили да ће бити у власти у општинама, па се нису много активирали у кампањи. Како незванично сазнајемо, догађало се да кандидат за градоначелника Александар Антић, председник београдског СПС-а Никола Никодијевић и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма буду активнији у неким општинама него страначки активисти и локални функционери који тамо живе.

Преиспитивање изборних резултата, међутим, не значи да социјалисти нису спремни да наставе сарадњу са СНС-ом у главном граду.

Никола Никодијевић за “Политику“ подсећа да су у протекле 4 године имали веома добру сарадњу. “Заједно смо се борили да реализујемо бројне пројекте и логично је да наставимо. Састанак са представницима СНС-а о овој теми још није одржан јер су тек завршени београдски избори, али сам сигуран да ћемо се договорити“, каже Никола Никодијевић.

За наставак сарадње заинтересовани су и лидери Александар Вучић и Ивица Дачић.

Извор: Политика

Фото: ЕПА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.