Ivica Dačić, predsednik SPS traži odgovornost opštinskih odbora SPS Vesti

Sumirajući tek završene beogradske izbore, lider SPS Ivica Dačić izjavio je da ulazak socijalista u vlast u prestonici nije najvažnije pitanje. Procenio je da su potrebne promene i reforme u stranci jer je SPS osvojio 6,13 % glasova, a da je realan broj glasova koji je trebalo da osvoje 8-9 %. Dačić je naveo da je sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem više puta pričao o izborima u Beogradu pre glasanja i da su procenjivali da li treba da izađu u jednoj ili 2 izborne liste.

“A da li će SPS da bude na vlasti u Beogradu? Apsolutno je nebitno, niko ne treba da ima obavezu prema SPS-u. Spremni smo da budemo deo tog tima, ali možda je i dobro da se neko malo školuje“, naveo je Dačić. Rekao je i da bi za SPS i njegove članove “bilo pedagoški dobro malo da ne budu na funkcijama“. “Uz mene su navikli da budu na vlasti“, rekao je Dačić.

Šef socijalista nije imenovao one koji možda više ne bi trebali da budu na funkcijama, ali kako“Politika“ nezvanično saznaje iz izvora u SPS-u, lider ove stranke je pre svega nezadovoljan radom pojedinih lokalnih beogradskih odbora koji su zdravo za gotovo prihvatili da će biti u vlasti u opštinama, pa se nisu mnogo aktivirali u kampanji. Kako nezvanično saznajemo, događalo se da kandidat za gradonačelnika Aleksandar Antić, predsednik beogradskog SPS-a Nikola Nikodijević i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma budu aktivniji u nekim opštinama nego stranački aktivisti i lokalni funkcioneri koji tamo žive.

Preispitivanje izbornih rezultata, međutim, ne znači da socijalisti nisu spremni da nastave saradnju sa SNS-om u glavnom gradu.

Nikola Nikodijević za “Politiku“ podseća da su u protekle 4 godine imali veoma dobru saradnju. “Zajedno smo se borili da realizujemo brojne projekte i logično je da nastavimo. Sastanak sa predstavnicima SNS-a o ovoj temi još nije održan jer su tek završeni beogradski izbori, ali sam siguran da ćemo se dogovoriti“, kaže Nikola Nikodijević.

Za nastavak saradnje zainteresovani su i lideri Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Izvor: Politika

Foto: EPA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.