Најновије

Стратегија безбедности саобраћаја општине Врбас потврђује оправданост предложених измена закона Посланичка група

Марјана Мараш народна посланица Социјалистичке партије Србије о Предлогу закона о изменама и допунама закона о безбедности саобраћаја на путевима

У оквиру стратегије наведено је да су млади најугроженија старосна категорија учесника у саобраћају. Присуство алкохола и психоактивних супстанци спадају у групу четири најчешћа узрока настанка саобраћајних незгода на територији општине Врбас код свих врста саобраћајних незгода.

Поштовани председавајући, уважени министре са сарадницима, у преосталом времену искористићу прилику да изнесем неколико података из Стратегије о безбедности саобраћаја за општину Врбас за период од 2016.до 2020. године, који потврђују оправданост предложених измена и допуна Закона о безбедности саобраћаја.

У оквиру стратегије наведено је да су млади најугроженија старосна категорија учесника у саобраћају.Присуство алкохола и психоактивних супстанци спадају у групу четири најчешћа узрока настанка саобраћајних незгода на територији општине Врбас код свих врста саобраћајних незгода.Поред наведеног, статистички подаци за општину Врбас у периоду од 2011.до 2015. године показују да бициклисти чине 18% од укупног броја погинулих лица, да су деца најугроженија као путници у општини Врбас, да је непрописна и неприлагођена брзина водећи утицајни фактор који доприноси настанку саобраћајних незгода са смртним последицама са око 72%.

Укупни трошкови саобраћајних незгода на територији општине Врбас у односу на последице саобраћајних незгода у периоду од 2010.до 2015. године износе 21.339.533 евра.

Имајући у виду податке које сам изнела, општина Врбас увела је веома ефикасан модел финансирања безбедности саобраћаја од наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје, чиме се директно омогућава да небезбедност финансира безбедност.

На крају, поштовани посланици, желим да се захвалим свим колегама који су искористили прилику да честитају 8.март, пошто је 8. март социјалистичка тековина, а подсетила бих да он симболизује и борбу за једнакости, солидарност, осмочасовно радно време и право гласа, између осталог. Захваљујем.

 

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.