Најновије

Делегација СПС посетила Милошевићев гроб у Пожаревцу и обележила дванаестогодишњицу од његове смрти Вести

– То је била моја дужност јер је успомена на Милошевића била дубоко морално питање за све нас у држави, за мене можда и више од других, јер смо били и пријатељи – рекао је Милутин Мркоњић.

Дугогодишња најближа сарадница Слободана Милошевића Мира Драгојевић  и почасни председник СПС Милутин Мркоњић посетили су, као и сваке године гроб бившег председника СР Југославије Слободана Милошевића поводом 12 година од његове смрти.

У дворишту куће породице Милошевић у Пожаревцу где је сахрањен, венце је положила и делегација СПС, коју је предводио Никола Шаиновић, члан Председништва СПС.

Поред Мркоњића и Шаиновића венац на гроб Слободана Милошевића положили су и потпредседник Извршног одбора ГО СПС Слободан Милошевић и председник младих социјалиста Србије Угљеша Марковић.

Почасни председник СПС Милутин Мркоњић рекао је овом приликом да очекује од актуелне власти да ће коначно решити питање повратка Милошевићеве породице у Србију, као и да је у петак са грађанима предао Скупштини града Београда иницијативу да му се подигне споменик и да једна улица понесе његово име.

– То је била моја дужност јер је успомена на Милошевића била дубоко морално питање за све нас у држави, за мене можда и више од других, јер смо били и пријатељи. Успомену на Слободана Милошевића сви одређујемо по свом осећању и према својим личним моралним принципима, а што се мене лично тиче у време када се обележава годишњица његове смрти, бићу у Пожаревцу да му одам пошту – рекао је Мркоњић.

Члан Председништва СПС Никола Шаиновић рекао је да је Милошевић велика историјска личност из тешког историјског времена.

– Када се сећамо Слободана, сећамо се и свих бораца који су положили живот за нашу земљу. Увек ми 11. марта, све од 2006. прво дође мисао о губитку пријатеља. Човека који је био потпуно предан свом погледу на свет, својој визији слободе Српског народа, својем убеђељу да је међународно право једнако за све државе и народе.

– То за Слободана Милошевића није био скуп политичких фраза он је у то био животно убеђен, животно у смислу да за је за те принципе био потпуно спреман да положи свој живот и положио га је – рекао је Шаиновић.

Извор и фото: Телеграф.рс