Најновије

Ружић: Ове године измене Закона о државним службеницима Вести

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић рекао је да ће током ове године бити завршен рад на изменама и допунама Закона о државним службеницима и да ће највећи фокус бити управо на тзв. “в.д. стањима”.

Ружић је то рекао одговарајући на питање новинара до кад ће влада да „крши законе и буде у “в.д. стању“ “ кад је реч о јавној управи.

“Током ове године ћемо радити и финализирати рад на изменама и допунама Закона о државним службеницима и највећи фокус ћемо посветити управо тзв. в.д. стањима”, рекао је Ружић новинарима уочи отварања скупа “Изазови реформе јавне управе у Србији Кључни налази извештаја о праћењу СИГМА 2017.”

Додајући да не жели да правда такву ситуацију, Ружић је указао да је у претходном периоду фокус активности био на одговорном приступу конкурсима и налажењу адекватних кадрова за важна места.

“Наравно да проналажење квалитетних кадрова, уз финансијску жртву, која је неминовност, није лако и важно је да систем који желимо да уредимо, функционише онако како треба, а не онако како мора, и због свих мањкавости које смо наследили и које су рецидив прошлих времена”, рекао је Ружић.

То, подвукао је, захтева и мало стрпљења.

“Слажем се са вашим питањем и смерницма и констатацијом из Извештаја (СИГМЕ), али вам говорим шта је реалност и шта је оно што можемо да урадимо и радимо већ у овом периоду”, рекао је Ружић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.