Ružić: Ove godine izmene Zakona o državnim službenicima Vesti

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić rekao je da će tokom ove godine biti završen rad na izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i da će najveći fokus biti upravo na tzv. “v.d. stanjima”.

Ružić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara do kad će vlada da „krši zakone i bude u “v.d. stanju“ “ kad je reč o javnoj upravi.

“Tokom ove godine ćemo raditi i finalizirati rad na izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i najveći fokus ćemo posvetiti upravo tzv. v.d. stanjima”, rekao je Ružić novinarima uoči otvaranja skupa “Izazovi reforme javne uprave u Srbiji Ključni nalazi izveštaja o praćenju SIGMA 2017.”

Dodajući da ne želi da pravda takvu situaciju, Ružić je ukazao da je u prethodnom periodu fokus aktivnosti bio na odgovornom pristupu konkursima i nalaženju adekvatnih kadrova za važna mesta.

“Naravno da pronalaženje kvalitetnih kadrova, uz finansijsku žrtvu, koja je neminovnost, nije lako i važno je da sistem koji želimo da uredimo, funkcioniše onako kako treba, a ne onako kako mora, i zbog svih manjkavosti koje smo nasledili i koje su recidiv prošlih vremena”, rekao je Ružić.

To, podvukao je, zahteva i malo strpljenja.

“Slažem se sa vašim pitanjem i smernicma i konstatacijom iz Izveštaja (SIGME), ali vam govorim šta je realnost i šta je ono što možemo da uradimo i radimo već u ovom periodu”, rekao je Ružić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.