Најновије

Повратак социјалиста у Шапцу- жена на челу ГрО СПС Вести

У просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије у Шапцу одржана је Изборна конференција на којој је изабрано ново руководство ове градске организације.

На Изборној конференцији за нову председницу ГрО СПС Шабац изабрана је Маја Милићевић, а за потпредседнике Владимир Трифуновиц, Никола Милутиновић и Саша Филиповић.

Изабрано је и ново градско руководство које чини 51 члан и усвојене су активности деловања у наредном периоду.

Циљ Градског одбора СПС у Шапцу је оснаживање партијске мреже, као и рад на повећању броја чланова, рекла је нова председница ГрО СПС Шабац Маја Милићевић и додала: “Учинићемо све како би на следећим изборима освојили преко двадесет одсто гласова грађана”.

На Изборној конференцији у Шапцу присуствовали су заменик председника СПС Предраг Ј.Марковић, потпредседник Бранко Ружић, председник Извршног одбора ГО СПС Владан Заграђанин, члан Председништва Ђорђе Милићевић, потпредседник ИО СПС Ђорђе Чабаркапа и председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.

Председник Извршног одбора СПС Владан Заграђанин истакао је да је Шабац познат по добром гласу, дугој традицији али и великим достигнућима нас социјалиста и да заиста верује да ће ова градска организација са освеженим и подмлађеним руководством имати још боље резултате као и да ће наши заједнички успех бити још већи.

“Социјалистичка партија Србије је прошла дуг и турбулентан пут, пут успеха и падова и коначно пут повратка партије као једне чврсте и стабилне организације са јасно дефинисаним програмом и политичким циљевима, која је сваким даном све бројнија, организованија и све јача”, рекао је Владан Заграђанин и додао да свака добра партија има јаког лидера.

“Захваљујући визији нашег председника Ивице Дачића, сачували смо наш идентитет, своје кадрове и чланове, одржали поверење својих гласача и реформисали се у модерну партију левице”.

Бранко Ружић потпредседнк СПС поздравио је све присутне и пожелео им успех у будућем раду: “Очекујемо да ново руководство буде успешно као некада, јер Социјалистичка партија Србије има важно место на политичкој сцени Србије. Морамо сви заједно да вратимо СПС на старе стазе у Шапцу, а то ћемо успети ревитализацијом и новом енергијом, као и кадровским освежењем и спровођењем јасне, чврсте и одговорне политике коју спроводи наш председник Ивицa Дачић.

Ђорђе Милићевић, члан Председништва СПС рекао да ново руководство преузима одговорност за будућност СПС у Шапцу како би СПС заузео место које заслужује на политичкој сцени и овог града, али да преузимају и одговорност за будућност Шапца.

“Ова конференција је ново велико окупљање социјалиста Шапца и нико не треба да куца на наша врата, она су широм отворена и данас шабачки социјалисти показују спремност да дају одговоре на кључна питања која муче грађане Шапца”, закључио је Милићевић.

Предраг Ј. Марковић, заменик председника СПС истакао је да је Социјалистичка партија Србије увек била стожер окупљања свих левичарских снага и покретач свих прогресивних дешавања како на политичком, тако и на економском и социјалном плану. „Очекујемо да ће и ново руководство ГрО Шабаца наставити ту традицију“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.