Povratak socijalista u Šapcu- žena na čelu GrO SPS Vesti

U prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Šapcu održana je Izborna konferencija na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove gradske organizacije.

Na Izbornoj konferenciji za novu predsednicu GrO SPS Šabac izabrana je Maja Milićević, a za potpredsednike Vladimir Trifunovic, Nikola Milutinović i Saša Filipović.

Izabrano je i novo gradsko rukovodstvo koje čini 51 član i usvojene su aktivnosti delovanja u narednom periodu.

Cilj Gradskog odbora SPS u Šapcu je osnaživanje partijske mreže, kao i rad na povećanju broja članova, rekla je nova predsednica GrO SPS Šabac Maja Milićević i dodala: “Učinićemo sve kako bi na sledećim izborima osvojili preko dvadeset odsto glasova građana”.

Na Izbornoj konferenciji u Šapcu prisustvovali su zamenik predsednika SPS Predrag J.Marković, potpredsednik Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora GO SPS Vladan Zagrađanin, član Predsedništva Đorđe Milićević, potpredsednik IO SPS Đorđe Čabarkapa i predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković.

Predsednik Izvršnog odbora SPS Vladan Zagrađanin istakao je da je Šabac poznat po dobrom glasu, dugoj tradiciji ali i velikim dostignućima nas socijalista i da zaista veruje da će ova gradska organizacija sa osveženim i podmlađenim rukovodstvom imati još bolje rezultate kao i da će naši zajednički uspeh biti još veći.

“Socijalistička partija Srbije je prošla dug i turbulentan put, put uspeha i padova i konačno put povratka partije kao jedne čvrste i stabilne organizacije sa jasno definisanim programom i političkim ciljevima, koja je svakim danom sve brojnija, organizovanija i sve jača”, rekao je Vladan Zagrađanin i dodao da svaka dobra partija ima jakog lidera.

“Zahvaljujući viziji našeg predsednika Ivice Dačića, sačuvali smo naš identitet, svoje kadrove i članove, održali poverenje svojih glasača i reformisali se u modernu partiju levice”.

Branko Ružić potpredsednk SPS pozdravio je sve prisutne i poželeo im uspeh u budućem radu: “Očekujemo da novo rukovodstvo bude uspešno kao nekada, jer Socijalistička partija Srbije ima važno mesto na političkoj sceni Srbije. Moramo svi zajedno da vratimo SPS na stare staze u Šapcu, a to ćemo uspeti revitalizacijom i novom energijom, kao i kadrovskim osveženjem i sprovođenjem jasne, čvrste i odgovorne politike koju sprovodi naš predsednik Ivica Dačić.

Đorđe Milićević, član Predsedništva SPS rekao da novo rukovodstvo preuzima odgovornost za budućnost SPS u Šapcu kako bi SPS zauzeo mesto koje zaslužuje na političkoj sceni i ovog grada, ali da preuzimaju i odgovornost za budućnost Šapca.

“Ova konferencija je novo veliko okupljanje socijalista Šapca i niko ne treba da kuca na naša vrata, ona su širom otvorena i danas šabački socijalisti pokazuju spremnost da daju odgovore na ključna pitanja koja muče građane Šapca”, zaključio je Milićević.

Predrag J. Marković, zamenik predsednika SPS istakao je da je Socijalistička partija Srbije uvek bila stožer okupljanja svih levičarskih snaga i pokretač svih progresivnih dešavanja kako na političkom, tako i na ekonomskom i socijalnom planu. „Očekujemo da će i novo rukovodstvo GrO Šabaca nastaviti tu tradiciju“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.