Најновије

Бранко Ружић гостовао на ТВ Прва: Влада Србије функционише као тим Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић каже да Влада Србије функционише као тим, али да је то као у фудбалу – ако неко не даје голове, мора бити замењен.

„Мислим да нико није Богом дан да буде министар. Важно је да ли тим даје резултате. Ова Влада ради предано, као и све претходне. То је као у фудбалу – ако неко не даје голове мора да уђе неко са клупе да да го“, рекао је Ружић за ТВ Прва.

Упитан да ли ће СПС задржати исти број министара у реконструисаној влади, он је рекао да о томе нису разговарали.

„Премијерка је најавила да ће разговарати са председником СНС Александром Вучићем, а када дође до тога да се та тема нађе на столу наравно да ћемо и ми бити укључени у те разговоре – председник СПС Ивица Дачић“, рекао је министар.

Уколико дође до реконструкције, како је рекао, важно је да тим функционише још боље и да даје добре резултате у интересу грађанки и грађана.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић каже да има мањкавости у функционисању локалних самуправа, али да се не може генерализовати да све општине и градови ненаменски троше новац.

Каже и да има увид у стање у свим општинама и градовима, а да законитост трошења буџетског новца проверавају Министарство финансија и Државна ревизорска институција.

На опаску да нам је ММФ замерио због „расипања“ новца у градовима и општинама, Ружић је приметио да се то не може генерализовати, јер, каже, не троше новац ненаменски све локалне самоуправе.

„Наравно да постоје мањкавости, наравно да има ненаменског трошења средстава, али Влада Србије и ресорно министарство чине све да оно што је рецидив неких прошлих времена буде уведено у норму и да се средства троше домаћински и на одговоран начин“, рекао је Ружић за ТВ Прва.

Најбољи споменик Слободану Милошевићу је Резолуција 1244 и Република Српска, каже функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић и додаје да се данас многи позивају на оно што је Милошевић урадио.

Упитан да ли као млад политичар сматра да је потребно подићи споменик Милошевићу он је рекао да се залаже да у Србији нема подела које се стално помињу, јер се Милошевићева смрт и убиство Зорана Ђинђића некако поклапају.

„Мислим да је Србији доста подела. Мислим да је Милошевић историјска личност и то сви знају. Ако је добијао референдумску подршку у последњој деценији (своје власти) не знам шта је спорно да иницијаторима дозволите да поднесу захтев да се изгради споменик“, рекао је Ружић за ТВ Прва.

Он је додао да су најбољи споменици Милошевићу Дејтонски и Кумановски споразум – Република Српска и Резолуција 1244 на коју се, како каже, данас многи позивају.

„Наравно да је имао грешака као сваки жив човек. Они који не раде и седе у фотељама и критикују, неће произвести никакав ефекат“, закључио је Ружић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.