Branko Ružić gostovao na TV Prva: Vlada Srbije funkcioniše kao tim Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da Vlada Srbije funkcioniše kao tim, ali da je to kao u fudbalu – ako neko ne daje golove, mora biti zamenjen.

„Mislim da niko nije Bogom dan da bude ministar. Važno je da li tim daje rezultate. Ova Vlada radi predano, kao i sve prethodne. To je kao u fudbalu – ako neko ne daje golove mora da uđe neko sa klupe da da go“, rekao je Ružić za TV Prva.

Upitan da li će SPS zadržati isti broj ministara u rekonstruisanoj vladi, on je rekao da o tome nisu razgovarali.

„Premijerka je najavila da će razgovarati sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, a kada dođe do toga da se ta tema nađe na stolu naravno da ćemo i mi biti uključeni u te razgovore – predsednik SPS Ivica Dačić“, rekao je ministar.

Ukoliko dođe do rekonstrukcije, kako je rekao, važno je da tim funkcioniše još bolje i da daje dobre rezultate u interesu građanki i građana.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da ima manjkavosti u funkcionisanju lokalnih samuprava, ali da se ne može generalizovati da sve opštine i gradovi nenamenski troše novac.

Kaže i da ima uvid u stanje u svim opštinama i gradovima, a da zakonitost trošenja budžetskog novca proveravaju Ministarstvo finansija i Državna revizorska institucija.

Na opasku da nam je MMF zamerio zbog „rasipanja“ novca u gradovima i opštinama, Ružić je primetio da se to ne može generalizovati, jer, kaže, ne troše novac nenamenski sve lokalne samouprave.

„Naravno da postoje manjkavosti, naravno da ima nenamenskog trošenja sredstava, ali Vlada Srbije i resorno ministarstvo čine sve da ono što je recidiv nekih prošlih vremena bude uvedeno u normu i da se sredstva troše domaćinski i na odgovoran način“, rekao je Ružić za TV Prva.

Najbolji spomenik Slobodanu Miloševiću je Rezolucija 1244 i Republika Srpska, kaže funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić i dodaje da se danas mnogi pozivaju na ono što je Milošević uradio.

Upitan da li kao mlad političar smatra da je potrebno podići spomenik Miloševiću on je rekao da se zalaže da u Srbiji nema podela koje se stalno pominju, jer se Miloševićeva smrt i ubistvo Zorana Đinđića nekako poklapaju.

„Mislim da je Srbiji dosta podela. Mislim da je Milošević istorijska ličnost i to svi znaju. Ako je dobijao referendumsku podršku u poslednjoj deceniji (svoje vlasti) ne znam šta je sporno da inicijatorima dozvolite da podnesu zahtev da se izgradi spomenik“, rekao je Ružić za TV Prva.

On je dodao da su najbolji spomenici Miloševiću Dejtonski i Kumanovski sporazum – Republika Srpska i Rezolucija 1244 na koju se, kako kaže, danas mnogi pozivaju.

„Naravno da je imao grešaka kao svaki živ čovek. Oni koji ne rade i sede u foteljama i kritikuju, neće proizvesti nikakav efekat“, zaključio je Ružić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.