Најновије

Делегација Афричке партије независности Гвинеје и Каповердеа у посети СПС-у Вести

Социјалистичку партију Србије  посетила је делегација Афричке партије независности Гвинеје и Каповердеа, на челу са Домингос Симоес Переиром, председником ПАИГЦ и Жоао Бернардо Виеиром, портпаролом ПАИГЦ и чланом Политбироа. Делегацију су примили Предраг Ј.Марковић, заменик председника СПС, Владан Заграђанин, председник ИО ГО СПС, Наташа Гаћеша, председница Савета ГО СПС за спољну политику  и Ђорђе Чабаркапа, потпредседник ИО ГО СПС.

У пријатељском и отвореном разговору је наглашено да су наше две партије традиционални пријатељи и да је у обостраном интересу да се унапређују билатерални односи. Посебну пажњу посветићемо подршци студентима из Гвинеје и Каповердеа путем стипендија.

Председник СПС Ивица Дачић је иницијатор даљег унапређења сарадње Србије са покретима, партијама и државама Африке које су се показале као сигуран ослонац Србији у комплексним временима.

Руководство СПС је позвало представнике ове партије да присуствују предстојећем конгресу СПС, што су они са задовољством прихватили.

Служба за информисање ГО СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.