Delegacija Afričke partije nezavisnosti Gvineje i Kapoverdea u poseti SPS-u Vesti

Socijalističku partiju Srbije  posetila je delegacija Afričke partije nezavisnosti Gvineje i Kapoverdea, na čelu sa Domingos Simoes Pereirom, predsednikom PAIGC i Žoao Bernardo Vieirom, portparolom PAIGC i članom Politbiroa. Delegaciju su primili Predrag J.Marković, zamenik predsednika SPS, Vladan Zagrađanin, predsednik IO GO SPS, Nataša Gaćeša, predsednica Saveta GO SPS za spoljnu politiku  i Đorđe Čabarkapa, potpredsednik IO GO SPS.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru je naglašeno da su naše dve partije tradicionalni prijatelji i da je u obostranom interesu da se unapređuju bilateralni odnosi. Posebnu pažnju posvetićemo podršci studentima iz Gvineje i Kapoverdea putem stipendija.

Predsednik SPS Ivica Dačić je inicijator daljeg unapređenja saradnje Srbije sa pokretima, partijama i državama Afrike koje su se pokazale kao siguran oslonac Srbiji u kompleksnim vremenima.

Rukovodstvo SPS je pozvalo predstavnike ove partije da prisustvuju predstojećem kongresu SPS, što su oni sa zadovoljstvom prihvatili.

Služba za informisanje GO SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.