Угљеша Марковић: Морамо се борити за слободу у сваком смислу те речи Социјалистичка омладина

Свесни смо да ти услови нису једнаки условима студирања у развијеним земљама, али то треба да буде мотив нама, да будућим генерацијама које долазе, створимо услове који ће бити упоредиви са условима студената у развијеним земљама – пише у честитки

Данашњи дан је дан сећања на трагичну судбину Жарка Мариновића, студента који је свој живот дао у протестима против фашизма, али и његов аманет нама младима да се морамо борити за слободу у сваком смислу те речи, поручио је Угљеша Марковић, председник Социјалистичке омладине Србије поводом 4.априла – Дана студената.

Он је, у честитки свим студентима пожелео срећан празник, са надом да ће знање стечено на факултету да им олакша пут кроз живот.

– Слобода је данас појам који је олако схваћен, али и синоним за младост, зато се ми у СПС-у залажемо за постојање принципа слободе, равноправности и једнакости – напоменуо је Марковић.

Он је истакао да је СПС, на челу са Ивицом Дачићем, партија која препознаје важност младих и има слуха за њихове идеје.

– То најбоље показује постојање и константно деловање социјалистичке омладине у оквиру СПС-а. Ми млади социјалисти најбоље разумемо положај студената у Србији јер смо и ми део њих. Свесни смо да ти услови нису једнаки условима студирања у развијеним земљама, али то треба да буде мотив нама, да будућим генерацијама које долазе, створимо услове који ће бити упоредиви са условима студената у развијеним земљама. То је једина и права инвестиција у будућност – написао је председник Социјалистичке омладине Србије и додао:

– Студирајући наше факултете добијамо могућност да будемо признати као стручњаци у целом свету, а најбољи показатељ за то је високо рангиран положај нашег универзитета на Шангајској листи. Још једном у име Социјалистичке омладине и Социјалистичке партије Србије желим вам срећан Дан студената.

Извор: Телеграф.рс

фото: СПС