Uglješa Marković: Moramo se boriti za slobodu u svakom smislu te reči Socijalistička omladina

Svesni smo da ti uslovi nisu jednaki uslovima studiranja u razvijenim zemljama, ali to treba da bude motiv nama, da budućim generacijama koje dolaze, stvorimo uslove koji će biti uporedivi sa uslovima studenata u razvijenim zemljama – piše u čestitki

Današnji dan je dan sećanja na tragičnu sudbinu Žarka Marinovića, studenta koji je svoj život dao u protestima protiv fašizma, ali i njegov amanet nama mladima da se moramo boriti za slobodu u svakom smislu te reči, poručio je Uglješa Marković, predsednik Socijalističke omladine Srbije povodom 4.aprila – Dana studenata.

On je, u čestitki svim studentima poželeo srećan praznik, sa nadom da će znanje stečeno na fakultetu da im olakša put kroz život.

– Sloboda je danas pojam koji je olako shvaćen, ali i sinonim za mladost, zato se mi u SPS-u zalažemo za postojanje principa slobode, ravnopravnosti i jednakosti – napomenuo je Marković.

On je istakao da je SPS, na čelu sa Ivicom Dačićem, partija koja prepoznaje važnost mladih i ima sluha za njihove ideje.

– To najbolje pokazuje postojanje i konstantno delovanje socijalističke omladine u okviru SPS-a. Mi mladi socijalisti najbolje razumemo položaj studenata u Srbiji jer smo i mi deo njih. Svesni smo da ti uslovi nisu jednaki uslovima studiranja u razvijenim zemljama, ali to treba da bude motiv nama, da budućim generacijama koje dolaze, stvorimo uslove koji će biti uporedivi sa uslovima studenata u razvijenim zemljama. To je jedina i prava investicija u budućnost – napisao je predsednik Socijalističke omladine Srbije i dodao:

– Studirajući naše fakultete dobijamo mogućnost da budemo priznati kao stručnjaci u celom svetu, a najbolji pokazatelj za to je visoko rangiran položaj našeg univerziteta na Šangajskoj listi. Još jednom u ime Socijalističke omladine i Socijalističke partije Srbije želim vam srećan Dan studenata.

Izvor: Telegraf.rs

foto: SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.