Најновије

Дачић разговарао са помоћником генералног секретара Уједињених нација за владавину права и институције безбедности у Департману за мировне операције УН-a Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са помоћником генералног секретара Уједињених нација за владавину права и институције безбедности у Департману за мировне операције УН-a Александром Зуевим.

Том приликом истакнут је значај доприноса који Србија кроз учешће у мировним операцијама пружа напорима УН-а за очување мира и безбедности у свету, као и висок ниво професионалности и интегритета које континуирано показују припадници Војске Србије и полиције у мисијама УН-а широм света, настављајући традицију учешћа Југославије, започету 1956. године.

Изражена је пуна сагласност o потреби поштовања резолуције СБ УН 1244 и неопходности очувања присуства и деловања Мисије УН-А на КиМ (UNMIK) као гаранта статусне неутралности међународног присуства.

Помоћник генералног секретара Уједињених нација Зуев је посебно нагласио да УНМИК остаје важан фактор за очување стабилности, али и област владавине права на КиМ.

Министар Дачић је и овом приликом нагласио значај који Уједињене нације имају за Републику Србију, као и нашу посвећеност приоритетним областима деловања Организације, а обострано је изражена спремност за наставак блиске сарадње и њеног продубљивања у оквиру мировних операција УН-а.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.