Најновије

Антић примио новоименованог амбасадора Аустрије Николауса Лутеротија Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић примио је новоименованог амбасадора Аустрије Николауса Лутеротија (Nikolaus Lutterotti). На састанку је разговарано о различим видовима сарадње а министар Антић истакао је да су укупни економски односи две државе на највишем нивоу и означио Аустрију као једног од најзначајнијих трговинских партнера Србије.   

Антић је указао на низ билатералних сусрета званичника две земље, на којима је констатовано да постоји простор за проширење економске сарадње Србије и Аустрије.

Енергетски сектор игра значајну улогу у привредној сарадњи две државе, имајући у виду велики број пројеката који је у поступку реализације а у које спадају и ревитализације енергетских објеката. Пример добре праксе је ревитализација ХЕ Зворник, коју спроводи аустријски партнер, предузеће VOITH HYDRO, изјавио је министар Антић.   

Амбасадор је нагласио значај аустријских инвестиција у Србији, имајући у виду висину досадашњих улагања, уз осврт на чињеницу да тамошње компаније располажу богатим искуством и високим нивоом експертизе када се говори о енергетској ефикасности, обновљивим изворима енергије, као и заштити животне средине.

Извор: Министарство рударства и енергетике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.