Антић на Берлинском дијалогу на тему транзиције у области енергетике Најаве

Министар рударства и енергетике Александар Антић ће, на позив немачког министра економских послова и енергетике Петера Алтмајера (Peter Altmaier) и државног министра у Федералном Министарству спољних послова Нилса Анена (Niels Annen), учествовати на Берлинском дијалогу на тему транзиције у области енергетике“. Скуп ће, у организацији Федералне владе Немачке, бити одржан 17. и 18.априла, на нивоу министара енергетике и спољних послова.

На маргинама дијалога, министар Антић ће у Берлину имати низ билатералних сусрета како са колегама из других држава, тако и са представницима немачких компанија које већ послују у Србији али и оних које су заинтересоване за инвестирање на нашем тржишту.

Берлински дијалог је међународна платформа која, поред високих званичника земаља учесница, окупља приватни и јавни сектор и омогућава разговоре о одрживим концептима за започету трансформацију енергетског сектора.

У Берлину ће на дијалогу бити око 2000 учесника као што су генерални и извршни директори, менаџери, руководиоци одељења из више од 90 земаља, како би разговарали о начинима на које националне владе и заинтересовани учесници из енергетског сектора могу да допринесу испуњењу амбициозних циљева дефинисаних Париским споразумом и Агендом до 2030.године.

Поред дводневног програма конференције, учесници имају прилику да се прикључе и догађајима у оквиру Берлинске недеље енергетике од 16 – 20 априла, са циљем да се разговори о енергетској транзицији прошире на сродне теме и омогуће бољи увид у перспективу о технологијама, искуствима и пословној пракси.

Извор: Министарство рударства и енергетике

фото: Курир

Категорије: Најаве