Antić na Berlinskom dijalogu na temu tranzicije u oblasti energetike Najave

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić će, na poziv nemačkog ministra ekonomskih poslova i energetike Petera Altmajera (Peter Altmaier) i državnog ministra u Federalnom Ministarstvu spoljnih poslova Nilsa Anena (Niels Annen), učestvovati na Berlinskom dijalogu na temu tranzicije u oblasti energetike“. Skup će, u organizaciji Federalne vlade Nemačke, biti održan 17. i 18.aprila, na nivou ministara energetike i spoljnih poslova.

Na marginama dijaloga, ministar Antić će u Berlinu imati niz bilateralnih susreta kako sa kolegama iz drugih država, tako i sa predstavnicima nemačkih kompanija koje već posluju u Srbiji ali i onih koje su zainteresovane za investiranje na našem tržištu.

Berlinski dijalog je međunarodna platforma koja, pored visokih zvaničnika zemalja učesnica, okuplja privatni i javni sektor i omogućava razgovore o održivim konceptima za započetu transformaciju energetskog sektora.

U Berlinu će na dijalogu biti oko 2000 učesnika kao što su generalni i izvršni direktori, menadžeri, rukovodioci odeljenja iz više od 90 zemalja, kako bi razgovarali o načinima na koje nacionalne vlade i zainteresovani učesnici iz energetskog sektora mogu da doprinesu ispunjenju ambicioznih ciljeva definisanih Pariskim sporazumom i Agendom do 2030.godine.

Pored dvodnevnog programa konferencije, učesnici imaju priliku da se priključe i događajima u okviru Berlinske nedelje energetike od 16 – 20 aprila, sa ciljem da se razgovori o energetskoj tranziciji prošire na srodne teme i omoguće bolji uvid u perspektivu o tehnologijama, iskustvima i poslovnoj praksi.

Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

foto: Kurir

Kategorije: Najave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.