Најновије

Дачић честитао Милу Ђукановићу на победи, и изразио жељу за даљим јачањем и унапређењем односа Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да, пошто је на председничким изборима у Црној Гори победио Мило Ђукановић из партије која је на власти, не очекује да ће доћи до промене у односима две земље, али да треба да се усресреде на решавању основних питања која су од интереса два народа.

„Мислимо да наши односи треба да буду што садржајнији и базирају се на решавају основних питања која су од интереса два народа, а не да се бавимо великим глобалним темама и питањима“, нагласио је Дачић.

Он је рекао да је због тога, поред честитке на победи, упућена и жеља за даљим јачањем и унапређењу наших односа.

Према његовим речима, треба се усресредити на практично решавање отворних питања која се тичу онога што је за Србију најважније, а то су грађани Црне Горе српског порекла.

Упитан за изјаву косовског председника Хашима Тачија о традиционалном пријатељству са Црном Гором, Дачић је казао да се ради о неким новим, наметнутим пријатељствима.

„Не верујем да су традиционална и не верујем да су искрена. Када је реч о нашим односима, то су односи традиционалног, искреног пријатељства, подршке српског и црногорског народа. Интереси нам нису супростављени, већ су нам заједнички“, закључио је Дачић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.