Dačić: Intenziviranje političkog dijaloga između Srbije i San Marina Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa svojim kolegom, državnim sekretarom za spoljne poslove Republike San Marino Nikolom Rencijem koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Reč je o poseti od suštinskog značaja, jer je ovo ujedno i prva poseta ministra inostranih poslova Republike San Marino Republici Srbiji nakon 13 godina.

U srdačnom razgovoru obostrano je zaključeno da su odnosi Republike Srbije i Republike San Marino vrlo dobri, bez otvorenih pitanja ali i da postoji prostor da politički dijalog između dve zemlje bude dinamičniji i sadržajniji.
Istaknut je obostrani interes za unapređenje saradnje u mnogim oblastima, a naročito u oblasti ekonomije.

Nakon razgovora, ministri spoljnih poslova potpisali su Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

Ministar Renci izrazio je posebno zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog Ugovora, jer predstavlja inicijalni korak koji će omogućiti unapređenje dublje saradnje u oblasti ekonomije i finansijskog sektora.
Dva ministra takođe su izrazila sigurnost da će potpisivanje ovog Ugovora olakšati obostrane investicije kao i uspostavljanje odnosa na širem ekonomskom planu.

Državni sekretar za spoljne poslove San Marina iskoristio je ovu priliku da ministru Dačiću uputi i zvanični poziv da poseti San Marino, kako bi se uzlazni trend intenziviranja političkog dijaloga nastavio i u narednom periodu.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.