Најновије

Ружић: Радимо на унапређењу положаја мањина Вести

Предложене измене и допуне Закона о националним саветима националних мањина су „корак даље“ у унапређењу положаја мањинских заједница у Србији и један од најважнијих јер се односи на образовање, културу, јавно информисање и коришћење језика, речено је данас на округлом столу у Београду.

Рад на побољшању положаја мањина обавеза је свих, поручио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, подсетивши да више од 13 одсто становника Србије чине припадници националних мањина.

Он је навео да се ради на прописима о матичним књигама, службеној употреби језика и писма, унапређењу вођења посебног бирачког списка…

„Ове године следе избори за Националне савете националних мањина. Тежимо побољшању позиције Националних савета, смањењу претеране политизације, транспарентном финансирању…“, рекао је Ружић и додао да очекује конструктивне предлоге како би се закон што пре нашао пред Скупштином.

Како каже, најважније је да се унапреди вођење бирачког списка, који ће бити ажуриран и постаће део јединственог бирачког списка.

„Позивам све припаднике мањине да се упишу у посебан бирачки списак и учествују у креирању политика који се односе на њихов положај“, рекао је министар.

Извор: Танјуг

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.